WTF, criminelen wilden het lichaam van Enzo Ferrari stelen voor losgeld

Criminelen worden steeds brutaler (of luier), waarom een levend persoon kidnappen (die tegenstribbelt en herrie maakt) a...

Criminelen worden steeds brutaler (of luier), waarom een levend persoon kidnappen (die tegenstribbelt en herrie maakt) als je een dood persoon kan kidnappen? De Italiaanse politie heeft plannen verijdeld van enkele criminelen die precies dat van plan waren.

Lees ook: Hugh Jackman speelt Enzo Ferrari in een autobiografische film van Micheal Mann

Tijdens een persconferentie op Sardinië liet de politie weten dat een bende van 34 man van plan was om de oprichter van Ferrari uit zijn graf te lichtten en mee te nemen zodat ze vervolgens losgeld konden eisen bij de familie. Om hoeveel geld het zou gaan is niet bekend maar dat het ronduit onsmakelijk is moge duidelijk zijn. Het plan werd ontdekt tijdens een onderzoek naar drugssmokkel. Ferrari ligt begraven in een familiegraf in Modena, de plaats waar hij geboren is. Hij overleed in 1988 op 90-jarige leeftijd. Begin deze maand werd bekend dat er een autobiografische film over Ferrari aan zit te komen. Hij wordt hierin vertolkt door Hugh Jackman (Wolverine, Logan). De biografische film schijnt al 17 jaar in ontwikkeling te zijn. Oorspronkelijk zou Mann de film samen met Sydney Pollack maken maar die overleed in 2008. Christian Bale zou eerst de rol van Ferrari op zich nemen maar die is inmiddels weer van het project afgestapt omdat hij dikker zou moeten worden om op Ferrari te lijken De film zou zich moeten afspelen rond 1957 toen Ferrari het aan de stok met Maserati had.