Dit zijn de 5 bizarste diefstallen uit de geschiedenis

Vanmorgen deelden we al mee dat een bende in Italië van plan was het graf van niemand minder dan Enzo Ferrari leeg te ro...

Vanmorgen deelden we al mee dat een bende in Italië van plan was het graf van niemand minder dan Enzo Ferrari leeg te roven om zodoende losgeld te kunnen vragen voor zijn lichaam. Dit was al een bizar verhaal op zich maar het is niet de eerste keer dat men vreemde plannen voor diefstal ten uitvoer poogt te brengen. Laten we eens enkele op zijn zachtst gezegd curieuze diefstallen, of pogingen tot, op een rij zetten.

Lees ook: WTF criminelen wilden het lichaam van Enzo Ferrari stelen voor losgeld

5. Racepaard Shergar

In 1983 verdween vanuit het niets racepaard Shergar. Voor de mysterieuze diefstal wist het paard al aardige faam te verkrijgen door zijn ongeëvenaarde successen op de renbaan. Dit trok ongetwijfeld de aandacht van een groepje, volgens de geruchten zes heren, kwaadwillige en voor de eigenaar het wist was zijn paard verdwenen. Voor het paard werd vervolgens losgeld gevraagd. Volgens het verhaal wilde de eigenaren geen geld betalen en hebben de dieven het paard geslacht om van het bewijsmateriaal af te komen.

4.  Een tien ton wegende brug in Tsjechië

Een hele brug werd gestolen door dieven in de stad Slavkov. Klinkt onmogelijk maar het lukte een slimme bende toch echt. Door zich voor te doen als wegwerkers konden ze de brug afsluiten en hebben ze het bouwwerk in alle rust kunnen ontmantelen. Pas na het volledig verdwijnen van de brug kwam de gemeente erachter dat hier helemaal geen toestemming voor was gegeven. Tegen die tijd was het te laat en werden de onderdelen van de brug her en der los verkocht.

3. Sperma van een man in Afrika

Een man in Zuid Afrika zou door drie vrouwen beroofd zijn, ze namen echter niet zijn geld maar zijn zaad mee. Waarom weet niemand want 500 kilometer verderop hadden ze het potje simpelweg gedumpt. Naar verluidt richtten de drie vrouwen een vuurwapen op de arme vent en trokken ze persoonlijk hun buit uit hem. Vaag verhaal dit.

2. 98 examens in Nieuw Zeeland

Nutteloos? Nee, niet als je een zeker examen zo ontzettend slecht gemaakt hebt dat je er bij gebaat bent wanneer alle examens verdwijnen zodat iedereen het opnieuw moet afnemen. Iemand (een student?) aan de Universiteit van Otago brak 's nachts in en maakte 98 examens die eerder die dag waren afgenomen buit. De examens waren nog niet nagekeken en waren natuurlijk verder helemaal niets waard. De dief liet een pad van vernieling achter dus erg subtiel te werk ging hij/zij niet.

1. Abraham Lincoln

Misschien haalden de mannen die Ferrari wilden stelen inspiratie uit dit verhaal want een bende, waaronder één man van de Amerikaanse geheime dienst, heeft het lichaam van Abraham Lincoln bijna gestolen. Na de diefstal wilden ze een bedrag van 200.000 dollar als losgeld vragen. Helaas voor hen werden ze vooraf aan de roof dronken en vertelde één van hen hun plannen aan een jongedame die het vervolgens weer doorvertelde aan anderen. Voor ze het wist ging het verhaal de hele stad rond. Op zeven November 1876 wilden de dieven hun slag slaan, ze liepen echter regelrecht in de val van acht detectives die met geladen wapens op hen stonden te wachten. Ze wisten te ontkomen maar tien dagen later werd het zooitje gearresteerd in Chicago.  Eind goed, al goed.