Jaguar knapt 10 E-types op en biedt ze weer te koop aan

In Essen, Duitsland is vanaf 5 tot en met 9 april de klassieke autobeurs Techno Classica te vinden. Hier ga je ook de ni...

In Essen, Duitsland is vanaf 5 tot en met 9 april de klassieke autobeurs Techno Classica te vinden. Hier ga je ook de nieuw gerestaureerde Jaguar E-type aantreffen en om het allemaal nog fijner te maken kan je de auto ook nog eens aanschaffen. Jaguar Classic biedt de eerste van tien ingrijpend gerestaureerde exemplaren van de iconische E-type uit de jaren zestig aan. Met het E-type Reborn programma krijgen kopers de kans om een originele, door de fabrikant zelf gerestaureerde, Jaguar E-type Series 1 aan te schaffen. Land Rover had eerder een soortgelijke actie.

Lees ook: Deze 1959 Lister Costin Chevrolet is de ultieme race-auto voor de gentleman

Het mooie is dat, ondanks het feit dat de wagen gerestaureerd is, de E-type volledig origineel blijft, de werknemers van Jaguar zoeken namelijk naar een geschikte E-type en bewerken deze vervolgens met alleen maar originele onderdelen van Jaguar Classic Parts. Een oldtimer met de geur van een nieuwe auto dus, ideaal voor de liefhebber die zelf geen zin heeft om het stof van een auto af te blazen. De allereerste in de reeks van tien zie je hieronder, het betreft een Series 1 Fixed Head Coupé 4.2 in het Gunmetal grijs. Op de teller staan momenteel 78.000 mijl, de Jaguar stond al sinds 1983 opgeslagen. Hoeveel het kost? Dat hangt af van de auto, de prijs van de eerste wagen is nog niet bekend.

https://www.youtube.com/watch?v=ZW2wNHNnTBg

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="191421,191423,191425,191427"]