Sex sells, deze slager wist zijn hele dorp onder de aandacht te krijgen met deze actie

Het blijft werken: als je iets wil verkopen ga dan voor naakt. Tegenwoordig tref je bij oliemerken naaktkalenders aan, v...

Het blijft werken: als je iets wil verkopen ga dan voor naakt. Tegenwoordig tref je bij oliemerken naaktkalenders aan, verkoopt men huizen met erotische video's en inmiddels is er een slager in Australië die zijn vleeswaren in zijn dorp Lancelin onder de aandacht bracht door een naaktmodel in de vitrine te leggen.

Lees ook: WTF, criminelen wilden het lichaam van Enzo Ferrari stelen voor losgeld

De slager Darren Gerrand wilde via sociale media meer aandacht voor zijn slagerij te krijgen. Hij liet een naaktmodel voor vier dagen invliegen vanuit Sydney, besprak zijn idee en voerde de fotoshoot uit. De fotograaf Kym Illman maakte de bovenstaande foto en postte deze op de Lancelin Facebook-pagina waarna de ophef kon beginnen. Sommige mensen vonden het smakeloos en denigrerend richting vrouwen, anderen maakte zich zorgen om de hygiëne en weer anderen vonden het juist een geslaagde actie. De slager gaf aan dat de foto na sluitingstijd gemaakt is en dat de vitrine goed schoongemaakt is. Een pak van ons hart.

De actie ging de hele wereld over wat veel aandacht voor het dorp opleverde. Vandaag plaatste de Facebook-pagina een bericht waarin ze uitleggen dat 90% van de reacties positief was en dat het een hoop toerisme oplevert. Afgelopen zaterdag zou het zelfs onmogelijk zijn geweest om bij de slager te parkeren. Hoe het ook wendt of keert, als kunst is dit een kwestie van smaak, als marketingactie is het een groot succes.