40 feiten over Hugh Hefner die je nog niet wist

  1. Hugh Marston Hefner is geboren op 9 april, 1926 in Chicago Illinois. 2. Zijn ouders heetten Glenn en Grace He...

 

1. Hugh Marston Hefner is geboren op 9 april, 1926 in Chicago Illinois.

2. Zijn ouders heetten Glenn en Grace Hefner.

3. Hij begon met schrijven voor zijn schoolkrant, The Steinmetz Star. Hiervoor tekende hij ook cartoons onder zijn alter ego Goo Heffer.

4. Binnen twee en een half jaar wist Hefner zijn Psychologie diploma te halen aan de Universiteit van Illinois.

5. Voor hij begon met Playboy werkte Hefner als copywriter voor Esquire. Hij vertrok hier toen hij maar geen opslag kreeg.

6. Na zijn vertrek bij Esquire begon hij te werken aan zijn eigen blad.

7. Hefner leende 600 dollar van de bank en 8.000 dollar van vrienden en familie, hiermee maakte hij de eerste editie van Playboy.

8. De originele titel van het blad was ''Stag Party.''

9. Hefner bracht de eerste editie uit in september 1953, hij wilde dit doen onder de Stag Party naam maar hij kreeg een brief van de advocaat van Stag Magazine waarin hem verzocht werd de titel te veranderen.

10. Hefner dacht vervolgens na over de namen Gentleman en Sir, een bekende van hem opperde de naam Playboy.

11. ''Stag'' is Engels voor hert, Hefner veranderde hun mascotte vlak voor de uitgave van de eerste editie in een konijn. Later zei Hefner hierover dat dit een belangrijke beslissing was want konijnenoren bij vrouwen staan een stuk leuker dan een hertengewei.

12. Op de cover van de eerste editie stond Marilyn Monroe, 70.000 exemplaren werden er geprint, 52.000 exemplaren werden er verkocht.

13. Hefner wilde eigenlijk maar één editie uitbrengen, er staat dan ook geen publicatiedatum op de eerste editie. Hij was ongerust dat het blad niet goed genoeg zou verkopen en dat er dusdanig geen geld zou zijn voor een tweede editie.

14. Voor de eerste paar Playmates van de Maand kocht Hefner afbeeldingen van een bedrijf dat kalenders met halfnaakte vrouwen maakte.

15. Toen Playboy zelf fotoshoots ging doen voor de Playmate van de Maand zocht Hefner naar vrouwen die juist geen model waren. Het idee was dat de vrouwen in het blad gewoon je buurvrouw konden zijn.

16. De eerste Playmate die ze zelf fotografeerde heette Charlene Coralis, ze werkte bij Playboy op de afdeling abonnementen. In het blad kreeg ze een pseudoniem, ze heette daar Janet Pilgrim.

17. Hefner en Coralis zijn tijdens die periode veelvuldig op date geweest met elkaar.

18. Hefner wilde met het blad uitstralen dat normale vrouwen ook van sex houden en dat sex heel gewoon is. Dit is nu een vrij standaard gedachte maar begin jaren vijftig was dit een controversiële uitspraak.

19. In 1956 was Hefner voor het eerst te zien in een interview op televisie. Hierin zei de interviewer dat het niks zou worden met het blad en dat hij Hefner na vijf jaar op zoek zou moeten gaan naar een andere baan.

20. Toen Playboy vijf jaar bestond had het al een miljoen abonnees, hiermee waren ze Esquire voorbij gegaan. Hefner dacht zelf dat ze nooit verder dan 70.000 abonnees zouden komen.

21. In 1959 begon Hefner met het late night tv-programma Playboy's Penthouse. Dit was een programma in een appartement waarin bekende mensen op visite kwamen. Een uitzending leek op een feestje met muziek, komedie en interessante gesprekken.

22. Hefner gaf Sammy Davis Jr. een St. Bernard puppy die hij Playboy noemde. Dit was tijdens een uitzending van Playboy's Penthouse.

23. Tony Bennet gaf Hefner het idee om een Playboy Jazz Festival te organiseren. Dit festival bestaat nog steeds.

24. In 1960 opende Hugh Hefner de eerste Playboy Club in Chicago.

25. De Playboy Clubs waren de eerste clubs waarin donkere en blanke mensen gezamenlijk werden toegelaten en beide mochten optreden. Dit was destijds ondenkbaar in veel andere clubs, zeker in de zuidelijke staten.

26. In 1962 stond jazzlegende Miles Davis in Playboy met een interview over racisme.

27. Hugh Hefner schreef een boek over de Playboy Filosofie, deze werd helemaal gepubliceerd in verschillende edities van Playboy. In totaal was het boek verspreid over maar liefst 25 edities.

28. Hugh Hefner werd in juni 1963 in Chicago gearresteerd wegens onzedelijk gedrag. De echte reden, zo vermoedde hij, was omdat hij in Playboy kritiek had gehad op de Chicago Police Department. Hij werd onschuldig verklaart.

29. Hugh Hefner kocht een eigen vliegtuig en noemde dit ''The Big Bunny.''

30. Hugh Hefner schijnt een IQ van 152 te hebben.

31. Zijn favoriete film is Casablanca.

32. Hij doneerde meer dan een miljoen dollar om te helpen met het onderhoud van het welbekende Hollywood bord.

33. Hij heeft Marilyn Monroe nooit in het echt leren kennen.

34. Naar het schijnt is Hefner met duizenden vrouwen naar bed geweest.

35. Hij heeft het Guiness World Record voor zijn verzameling notitieboeken.

36. De meestverkochte editie van Playboy ging meer dan zeven miljoen keer over de toonbank. Dit was het novembernummer van 1972.

37. Hefner heeft meer dan 200 zijde pyjama's.

38. Tijdens de Tweede Wereld Oorlog deed hij kantoorwerk voor het leger.

39. Hefner liet weinig mannen toe op de cover van Playboy, onder de gelukkigen vallen Bruno Mars, Seth Rogen, Steve Martin en Donald Trump.

40. Hij hing bij de Playboy Mansion een bord op waarop stond ''If you don't swing, don't ring.''