Pompen aan de kust van Los Angeles

Playboy Health vertelt je elke maand alles wat je moet weten om in topconditie te blijven. Les 6: als je in Lo...

Playboy Health vertelt je elke maand alles wat je moet weten om in topconditie te blijven. Les 6: als je in Los Angeles bent, ontkom je er niet aan om even te pompen op Muscle Beach.

Lees ook: http://playboy.nl/knowhow/angela-merkel-leest-playboy-voor-haar-eerste-meeting-met-trump/  

‘Get to the choppaah.’ Legendarische woorden van de legendarische Arnold Schwarzenegger. Het moest dreigend klinken in de film Predator, maar het werd een carnavaleske quote met dat malle Oostenrijkse accent van Arnie. Voor hem begon het allemaal met bodybuilden, check de filmpjes maar eens op YouTube. Toen hij naar Amerika verhuisde in 1968, ging hij pompen bij Gold’s Gym in Venice. Dat was toen net geopend door de godfather van bodybuilding en fitness: Joe Gold. Een populaire plek onder de sterren. Van Jim Morrison en Tiger Woods tot Keanu Reeves en Jessica Alba. Die ouwe Gold is al een poosje dood, maar zijn concept leeft nog. Zelfs in Nieuwegein zit een Gold’s Gym, 24 uur per dag geopend.

Muscle Beach

Maar als je dan toch in Los Angeles bent, schijnt de zon met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid. Dan ga je niet in een zweterige hal staan. Beter neem je een kijkje op Muscle Beach. Dat is precies wat de naam voorspelt: heel veel spieren op een strand. In 1934 opende de originele plek aan de pier van Santa Monica. Tegenwoordig ligt het twee blokken lopen vanaf Venice Boulevard. Nog steeds een aanrader hoor, om met een milkshake te kijken naar patsers die zich uitsloven. Héél soms zie je Arnold Schwarzenegger er nog. 69 jaar. Zonder helikopter.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="194165,194173,194171,194169,194167,194177,194179,194181"]

Lees meer over Los Angeles in de Playboy die nu in de winkel ligt. Bestel het blad hier of lees het artikel op Blendle. Nog gemakkelijker, neem een abonnement, dan sturen we iedere maand het blad naar je op.