Nice! een platenspeler voor aan de muur

Als jij iemand bent die nog (of weer) vinyl koopt, ben je per definitie iemand die gevoelig is voor kwaliteit...

Als jij iemand bent die nog (of weer) vinyl koopt, ben je per definitie iemand die gevoelig is voor kwaliteit en stijl. Vind je die Wheel van Miniot niet een plaatje?

Lees ook: Snuiven en likken – sex onder invloed van drugs

Wij Nederlanders houden van duidelijkheid. Zeker in onze taal zijn we recht voor z’n raap. Kast die koelt? Koelkast. Boot die duikt? Duikboot. Zoals Peter Kolkman, eigenaar van Miniot, zegt: ‘We maken een minimalistische platenspeler en hebben hem Wheel genoemd, want dat is precies wat het is: alleen een wiel.’

Miniot Wheel boekenkast

Kolkman wilde al heel lang een verbeterde speler maken, hij dacht aan een minimalistisch ontwerp zonder knoppen. Door goed na te denken over alle elementen ontstond uiteindelijk de Wheel. Alle bediening gaat met een stick, waar ook de plaat op gelegd wordt. Kolkman noemt het een bonus dat de speler daardoor ook verticaal gebruikt kan worden, als een soort muzikale klok aan de muur.

Toen afgelopen najaar het idee van de Wheel naar buiten werd gebracht, stroomde de donatiebalk op Kickstarter meteen vol. Peter Kolkman zegt daarover: ‘De platenspeler is herkenbaar en spreekt voor zichzelf. Omdat platen analoog zijn, ben je bewuster bezig met muziek. Daar word je dan weer voor beloond in de vorm van geluid en het uiterlijk van de plaat.’ Kolkman wil dat het idee achter de Wheel ook klopt met het design, daarom geen touch en swipe, maar een wiel waar alles in verwerkt is. Ook de naald zit onder de plaat. Mocht je dat vergeten, dan geniet je in elk geval wat vaker van de B-kant van je lp's.

miniot.com / €800

Dit is een artikel uit de Playboy die nu in de winkel ligt. Bestel het blad hier of lees het op Blendle. Nog gemakkelijker, neem een abonnement, dan sturen we iedere maand het blad naar je op.