VAN AUTOBUMPER TOT ART: DE VETTE SCULPTUREN VAN JOEL MORRISON

Voor liefhebbers van surrealistische kunst hebben we de ultieme weekendtip: de Amsterdamse Reflex Gallery heeft zaterdag...

Voor liefhebbers van surrealistische kunst hebben we de ultieme weekendtip: de Amsterdamse Reflex Gallery heeft zaterdag zes mei een galerie-opening en signeersessie met de gerenommeerde Amerikaanse kunstenaar Joel Morrison. Deze artiest uit Los Angeles staat bekend om zijn bizarre sculpturen met roestvrij staal. Het komende weekend kan jij als een van de eerste zijn nieuwe werk zien en zijn nieuwe boek bemachtigen.

Lees ook: Dit horloge van Hublot heeft het beste design van 2017 en is gemaakt van magisch goud

Van een weerballon in een winkelwagen tot een ingeslagen discobal in een berenval, wat zijn werk betekent ligt natuurlijk aan jouw interpretatie; vaak moet je twee keer kijken voor je überhaupt doorhebt wat alles precies voorstelt. Juist dat is deel van de charme. 'Ik wil dat mensen voorbij de façade kijken', aldus de kunstenaar. 'Je moet er eerst om lachen, pas daarna kan je een serieus gesprek voeren.'

Morrison raakte al vroeg geïnspireerd door de auto-industrie en de glimmende bumpers op de eindeloze snelwegen van Los Angeles. Inmiddels werkt hij samen met andere metaalbewerkers waardoor hij op unieke wijze simpele onderdelen en materialen in kunst verandert. Zijn werk was overal ter wereld te zien, van kunstgalerijen in Tel Aviv tot Berlijn en van New York tot Parijs.

Zijn boek, dat tijdens de exhibitie te koop is, bevat een overzicht van zijn werk van 2001 tot en met 2017. De introductie is geschreven door historicus Gay Gassmann. Meer informatie vind je hier.

[gallery type="square" size="medium" ids="198123,198121,198119,198117,198115,198113"]

 

.