Zo veel sexpartners moet je hebben gehad voor je gaat hokken

Er zijn honderden grappen over gemaakt en boeken mee volgeschreven: mannen en vrouwen zijn het niet vaak eens met elkaar...

Er zijn honderden grappen over gemaakt en boeken mee volgeschreven: mannen en vrouwen zijn het niet vaak eens met elkaar. Mannen krijgen het verwijt dat ze de boter die recht voor hun neus staat niet kunnen vinden, maar prima de cupmaat weten te schatten van de dame in dat blauwe truitje die drie straten verder loopt. Vrouwen blijven op hun beurt maar doorzagen over die bitchy collega en de zwerm van gevoelens en emoties die dat teweegbrengt in hun hoofd, wanneer jij dan met een simpele oplossing komt, krijg je de snauw 'Ja, je snapt het gewoon niet. Jij luistert ook nooit!'

Lees ook: Om deze redenen moet je vaker sex in een hotel hebben

Maar, hè hè, over sommige dingen zijn we het wel eens. Zo ook het aantal sexpartners dat 'de ander' gehad mag hebben. Datingsite IllicitEncounters heeft dit onderzocht onder haar leden. Zowel mannen als vrouwen gaven in een survey aan dat het perfecte aantal twaalf is.

Hoezo dan dit getal? Volgens de ondervraagden gaf het aan dat de persoon 'avontuurlijk is op sexueel gebied en liberale ideeën heeft'. Mensen met minder dan twaalf partners werden te conservatief gevonden en zouden 'sexueel onderontwikkeld' zijn. Te veel de andere kant op is ook niet goed, bij negentien partners of meer gaat bij de ander een alarmlicht branden.

Overigens geeft 55 procent van de ondervraagde vrouwen aan helemaal niet te willen weten hoeveel de ander rondgewipt heeft, tegenover 47 procent van de mannen.