Het lukte deze man bijna: waarom het lopen van de marathon in 2 uur niet te doen is

Hardlopen op het Formule 1-circuit van Monza. Vet! Zo snel als een Formule 1-wagen zullen ze nooit zijn maar deze Afrika...

Hardlopen op het Formule 1-circuit van Monza. Vet! Zo snel als een Formule 1-wagen zullen ze nooit zijn maar deze Afrikaanse heren zijn niet bij te houden.

Zersenay Tadese uit Eritrea, Eliud Kipchoge uit Kenia en Lelisa Desisa uit Ethiopië probeerden 42,195 kilometer binnen twee uur af te leggen. Dit zou theoretisch gezien mogelijk moeten zijn maar het is nog nooit iemand gelukt. Het wereldrecord stond tot voor dit weekend op 2:02:57, deze tijd werd neergezet door Dennis Kimetto uit Kenia.

Lees ook: Om deze redenen moet je vaker sex in een hotel hebben 

Hoewel ze niet onder de twee uur uitkwamen zette Eliud Kipchoge de bizarre tijd van 2:00:25 neer. Sta daarbij even stil dat dit betekent dat de beste kerel twee uur lang meer dan 21 kilometer per uur heeft moeten rennen. Een gemiddeld, sportief persoon houdt dit, zoals je hieronder in de Wired video ziet, niet eens twee minuten vol. In de video wordt duidelijk uitgelegd waarom het wel mogelijk is maar voor bijna niemand is weggelegd. Kijktipje dus voor iedereen die wel eens een rondje maakt, en sta er even bij stil hoe knap deze prestatie is.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=2&v=_aZW2AisjVU

De trailer voor de marathon:

https://www.youtube.com/watch?v=hm37fUTvovc

Wired deed een poging, daar konden ze nog niet eens 2 minuten op dezelfde snelheid rennen. Wel leggen ze haarfijn uit waarom het zo bizar knap is dat Kipchoge er bijna in slaagde.

https://www.youtube.com/watch?v=SEw17sjrB7s