Dit zijn de meest voorkomende leugens in een relatie

Hoe vaak lieg jij tegen je partner? En hoe erg is die leugen dan? We vertellen allemaal wel eens een leugentje om bestwi...

Hoe vaak lieg jij tegen je partner? En hoe erg is die leugen dan? We vertellen allemaal wel eens een leugentje om bestwil en dat moet ook kunnen. Maar wat als het verder gaat dan dat? Je kan natuurlijk proberen door iemands pokerface heen te breken en soms kun je ervoor kiezen om een leugentje te accepteren. Brits onderzoek heeft uitgewezen dat één op de vier mensen moeite heeft met het vertrouwen van diens partner en zelfs vijf procent geeft aan zijn of haar partner al helemaal niet te vertrouwen. Gemiddeld vertellen we elkaar tien leugens per dag. Dat je het even weet.

Lees ook: Dertig dingen die je als man voor je dertigste moet hebben 

Mensen die anderen snel in vertrouwen nemen zijn volgens onderzoek ook de mensen die het makkelijkst door een leugen heen prikken. Neemt jouw partner dus met gemak een ander in vertrouwen dan weet je dat de kans groot is dat ze door jouw bullshit heen prikt. We hoeven je niet uit te leggen welke leugens erger zijn dan anderen maar misschien zijn de onderstaande punten wel herkenbaar.

10. Ik ben niet vreemdgegaan

Eigenlijk direct de ergste. Gaat vaak samen met ''Ik was met vrienden.'' Iets onschuldiger is ''Nee ik keek niet naar haar.'' Echt wel. Dat laatste kan iedereen nog wel mee leven, die andere twee zijn dooddoeners.

9. Ik heb dat niet kapot gemaakt

Onschuldig leugentje misschien want jullie weten beide dat het wel zo is. Bespaar elkaar de moeite en de discussie en geef gewoon toe dat je de stofzuiger gesloopt hebt of een deukje in haar Fiat 500 hebt gereden.

8. Ja ik vind jouw ouders wel aardig

Kan pijnlijk worden dit.

7. Ik ben wel klaargekomen

Au... Je hoort het orgamse te herkennen zeker nadat je jouw partner hebt leren kennen. Als je het moet vragen dan heb je waarschijnlijk ergens al iets fout gedaan.

6. Ik houd me aan mijn dieet

Heb je dit je vriendin wel eens horen zeggen terwijl die zakken chips op mysterieuze wijze blijven verdwijnen?

5. Nee je ziet er in die outfit niet dik uit

Zeg ja en je zit fout. Zeg nee en je zit fout. Ons advies: geef een humoristische draai aan je antwoord. Laat haar lachen.

4. Ik heb je belletje niet gezien

Je hebt haar misschien niet weggedrukt maar je dacht, terwijl je de telefoon over liet gaan, wel: ''Ach komt later wel, als het belangrijk is appt ze er nog wel achteraan.'' Geef maar toe.

3. Ik heb maar één drankje op

Nee, het concept één drankje bestaat niet. Het is een mythe.

2. Nee ik ben niet chagrijnig

Terwijl jij, of je partner, dit toch echt is. We proberen aardig te blijven maar ergens borrelt er iets.

1. Ja ik luister naar je

Een nummer 1 die te verwachten was. Je zit op de bank, jouw vriendin vertelt een verhaal en jij bent verzonken in je gedachten. ''Ja ik luister.''