Wauw! Er gaan een paar heel chique vintage klokjes onder de hamer

Christie's staat bekend als een van de meest gerenommeerde veilinghuizen ter wereld. Komende maandag gaan daar een paar...

Christie's staat bekend als een van de meest gerenommeerde veilinghuizen ter wereld. Komende maandag gaan daar een paar heel chique klokjes onder de hamer. Het veilinghuis houdt dan namelijk een verkoop van zeldzame horloges en Rolexen in Genève. Dit zijn een paar van de meest bijzondere exemplaren.

Lees ook: Dit horloge is een stijlvolle ode aan Beatles-album Abbey Road

Patek Philippe Amagnetic

Dit horloge komt uit 1958 en is het eerste anti magnetische klokje van Patek. De 35 mm is een van de weinige uurwerken van Patek Philippe dat uitsluitend in roestvrijstaal verkrijgbaar is geweest. Mede hierom is het een extra zeldzaam stuk.

Audemars Piguet

Deze Audemars Piguet lijkt gewoon een simpel stalen horloge, maar het is erg zeldzaam. Voor een exemplaar uit 1947 is het met z'n 36 mm net te groot voor de smaak van die tijd. De meeste luxere vooroorlogse klokjes waren meer richting de 33 mm. Grotere exemplaren zijn nu populairder.

Moline Watch Co. Chronograph

Deze chronograph is 37 mm van de hand van het redelijk onbekende Moline Watch Co. Zeker een toevoeging voor een verzamelaar. Met een geschat prijskaartje van drie- tot vierduizend dollar is het een vintage die ook echt gedragen kan worden. De verwachtingen zijn dat de prijs alleen maar zal stijgen.

Universal Genève Military Rattrapante chronograph

Alles van Universal Genève trekt de laatste tijd de aandacht, maar deze zeldzame Military Rattrapante chronograph is een bijzonder hebbedingetje. Deze jongen gaat waarschijnlijk voor  meer dan $45k onder de hamer omdat hij aangedreven wordt met een Valjoux 55 (net als de Rolex 4113 die voor 2,4 miljoen onder de hamer ging).

Rolex Oyster Perpetual

Deze Rolex uit 1953 bewijst dat de koning altijd een kroon draagt. Hij is enorm goed bewaard gebleven en heeft een bijpassend bandje. Deze kroon kost je dan ook $80,000 tot $120,000.