Voor deze Rolls-Royce is 11.5 miljoen euro betaald

Afgelopen weekend vond in de Villa d'Este aan het Italiaanse Comomeer het Concorso D'Eleganza plaats. Dit is een gezelli...

Afgelopen weekend vond in de Villa d'Este aan het Italiaanse Comomeer het Concorso D'Eleganza plaats. Dit is een gezellige en ietwat decadente aangelegenheid waarbij het beste van het beste op vier of twee wielen onder de hamer gaat en vooral heel veel champagne gedronken wordt. Een van de onthullingen betrof de Rolls-Royce Sweptail, één van de duurste auto's ter wereld.

Lees ook: Een kijkje binnen bij het Park Hyatt hotel in Bangkok

Een anonieme klant met te veel zakgeld wilde een unieke Rolls hebben en liet er daarom eentje op maat maken. Uniek is de Sweptail zeker geworden maar of ie nou ook zo mooi is? We zijn er nog niet helemaal over uit. Van voor en van boven ziet de Sweptail er alleraardigst uit maar zodra je de auto van de zijkant bekijkt heb je toch het idee dat er iets niet helemaal klopt. Maar goed, misschien wil jij er ook wel eentje. Jammer dat gaat niet lukken, de klant houdt hem naar alle waarschijnlijkheid voor zichzelf en meer worden er niet gemaakt. De Sweptail is niet de meest waardevolle auto ter wereld maar is met zijn prijs van 11.5 miljoen euro wel als nieuw de duurste auto ooit verkocht. Duurdere auto's tref je wel aan op veilingen maar nergens bij een dealer.

Bekijk overigens vooral ook de onderstaande video om een goed beeld te krijgen bij de elitaire aangelegenheid.

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="200445,200447,200449,200451,200453"]

https://www.youtube.com/watch?v=ehkM-R8xBxg