Breng nu een bod uit op dé Rolls-Royce van Muhammad Ali

Na de Ferrari van Rolling Stones gitarist Keith Richards, wordt nu de auto van Muhammad Ali geveild. En dan niet zo maar een auto. We hebben het over de 1970 Rolls-Royce Silver Shadow Convertible.

Breng nu je bod uit op dé Rolls-Royce van Muhammad Ali

We nemen je even mee terug in de tijd. Toen Muhammad Ali nog bekend stond als Cassius Clay, kocht hij deze auto. De wagen kocht hij hoogstwaarschijnlijk als een trofee voor zichzelf. Hij had namelijk net zijn boksvergunning en paspoort teruggekregen, nadat hij weigerde zich bij het Amerikaanse leger te voegen tijdens de oorlog in Vietnam.

Even terug naar de auto. De Rolls-Royce is nooit volledig gerestaureerd en heeft grotendeels zijn oorspronkelijke interieur behouden. Ook leuk om te weten: als je de Rolls koopt, krijg je er nog wat leuks bij. Je wordt ook bezitter van het exemplaar van Clay’s tijdelijke rijbewijs én een fotoboek, inclusief de foto van Ali en Diana Ross met de Rolls-Royce buiten Caesar’s Palace.

Muhammad Ali’s Rolls-Royce Silver Shadow Convertible uit 1970 is nu te koop bij veilinghuis Bonhams. Ga jij een bod plaatsen op deze Britse klassieker? Naar verwachting brengt de auto tussen de €40,000 en €60,000 op, dus je moet er wel even wat voor neerleggen.