Hoe gaat Max Verstappen het in Canada doen dit weekend?

Dit jaar hebben we nog net iets te weinig echte actie op de racebaan gehad. Even werd er regen voorspeld voor de GP van...

Dit jaar hebben we nog net iets te weinig echte actie op de racebaan gehad. Even werd er regen voorspeld voor de GP van Canada dat aanstaande zondag plaatsvindt maar de kans op een nat pak wordt steeds kleiner, jammer want regen kan de race een stuk interessanter maken. Ferrari gaf in een korte video hun blik al op de Canadese Grand Prix en Lewis Hamilton hoopt dat het helemaal goedkomt na zijn debacle met de banden in Monaco. Mercedes draait in ieder geval overuren om de fouten van twee weken geleden recht te trekken.

Lees ook: Tijdens de Isle of Man zijn nu 255 mensen omgekomen

Vier uur vandaag begint de eerste vrije training gevolgd door een tweede training om acht uur vanavond. Morgen is er om vier uur nog een training en daarna moeten de coureurs eraan geloven want om 19:00 is de kwalificatie. Zondag rond 20:00 Nederlandse tijd is de start van de Grand Prix.

Max Verstappen

Verstappen is voorzichtig en geeft aan dat het circuit hem niet helemaal ligt. Sterker nog, ze geven bij Red Bull aan dat een strijd om de podiumplaatsen er waarschijnlijk helemaal niet in zit. "Mijn vader vindt het een super circuit. Ik vind het wel oké, maar niet erg bijzonder. Er is niet iets waar ik van sta te springen. Er zijn hier vier chicanes, maar ik houd meer van lange, snelle bochten, zoals op Spa." aldus Verstappen. Vorig jaar startte Verstappen vanaf de vijfde positie en naar alle waarschijnlijkheid blijft hij ook dit jaar rond die positie hangen. De upgrade die zijn auto zou krijgen is nog even uitgesteld dus op de lange rechte stukken gaat Red Bull het zwaar krijgen. Zie hieronder ook de hoogtepunten van vorig jaar. Wij hopen toch op regen, heel veel regen.

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=229&v=JaqbKSaCYDU