In dit hotel in Milaan kan je slapen onder 24 karaat gouden dekens

In de categorie 'lekker decadent maar niet per se praktisch' heb je tegenwoordig een hotel waar je jouw hoofd voor het s...

In de categorie 'lekker decadent maar niet per se praktisch' heb je tegenwoordig een hotel waar je jouw hoofd voor het slapen gaan kunt parkeren op een kussen van 24 karaat goud. Het gehele setje beddengoed kost ongeveer 200.000 euro en we vragen ons af hoe goed dat geld besteed is. Hotel TownHouse Galleria in Milaan is het eerste hotel ter wereld dat beddengoed van goud aanbiedt. Het goud zelf komt bij Alessandro Rosso Dubai vandaan en de lakens zijn ontworpen door Federico Buccellati. Vervolgens zijn ze gemaakt door Piana Clerico 1582. Aangezien liggen op massief goud verre van comfortabel is wordt het edele metaal verweven met zijde.

Lees ook: In dit minimalistische strandhuis wil je de hele zomer blijven

Het beddengoed is ook te koop, in totaal worden er honderd pakketten aangeboden. Voor 200.000 euro kan een pakket van jou zijn, daarbij ontvang je dan een certificaat van echtheid. Volgens het hotel is goud een symbool van welvaart, royalty en stimuleert het wijsheid en de honger naar kennis. Het moet een beschermend effect hebben en geeft je vitale energie, wilskracht, zelfvertrouwen en positieve gevoelens. Als je 200.000 euro uitgeeft aan kussens zal het met je welvaart wel goed zitten, bij alle andere punten zetten we zo onze vraagtekens. Beslis zelf maar: is dit de moeite waard om een keer te proberen of is dit eigenlijk hele dure kitsch? Het hotel is trouwens wel geweldig, meer info vind je hier.