Jaguar is op zoek naar nieuw personeel via de Gorillaz app

Vorig jaar kondigde Jaguar aan dat Noodle, een fictief bandlid van de Gorillaz, de officiële ambassadeur zou worden van...

Vorig jaar kondigde Jaguar aan dat Noodle, een fictief bandlid van de Gorillaz, de officiële ambassadeur zou worden van hun Formule-E team. Jaguar Land Rover en de Gorillaz slaan nu de handen ineen om nieuwe elektrotechnici en softwarespecialisten te vinden via een te kraken code in de app van de band. Zo vet kan solliciteren ook zijn.

Wie de code kraakt, gaat versneld door het sollicitatieproces. Jaguar Land Rover wil op deze manier duizenden talenten aannemen. Can you crack the code? Put your skills to the test! Hey, maybe you might land yourself *the* most BADASS job you can imagine. Dare to win!' aldus ambassadeur Noodle.

Lees ook: Dit zijn de mooiste straatrally's voor supercars

Sollicitanten gaan in de app aan de slag in de 360 graden garage van de band, waar ook de auto's uit de videoclips van Gorillaz te zien zijn. Om onder andere de voordelen van elektrische rijden te leren kennen, moeten kandidaten tijdens het eerste deel van de opdracht een Jaguar I-PACE Concept assembleren. Het tweede deel schijnt een stuk pittiger te zijn en richt zich op het kraken van de code. Er zijn meer dan 4.000 combinaties mogelijk. Hier moet duidelijk worden wie het talent heeft om aan de slag te mogen gaan bij Jaguar Land Rover.

Volgens Alex Heslop (Head of Electrical Engineering bij Jaguar Land Rover) is deze manier van sollicitanten trekken nodig om de nieuwe generatie aan te spreken die wegwijs is in de industrie die de komende jaren gaat veranderen dankzij nieuwe technologie. 'As the automotive industry transforms over the next decade, fuelled by software innovation, we have to attract the best talent and that requires a radical rethink of how we recruit. Here we've found an engaging way to recruit a diverse talent pool in software systems, cyber systems, app development and graphics performance. It will be the first of its kind.'

Poging wagen? Dat kan door de Gorillaz app te downloaden in de appstore.

https://www.youtube.com/watch?v=DtYs8VkxNMg&feature=youtu.be

https://www.youtube.com/watch?v=bSqPj3gdBBw