Is dit binnenkort de duurste Porsche ooit?

Na de winst op de 24 uur van Le Man weet iedereen weer hoe geweldig Porsche is. Ook deze Porsche 917K uit de jaren zeven...

Na de winst op de 24 uur van Le Man weet iedereen weer hoe geweldig Porsche is. Ook deze Porsche 917K uit de jaren zeventig reed ooit mee tijdens de meest iconische endurance-race ter wereld. Dit exacte exemplaar, die ook schitterde in de film Le Mans, staat klaar voor de veiling in Pebble Beach tijdens de Concours d'Elegance die weer in Augustus plaatsvindt.  Naast de Le Mans historie heeft deze auto ook geraced op de Nürburgring en was hij in het bezit van de coureur Jo Siffert. Toen Siffert tijdens een Formule 1 race in 1971 kwam te overlijden reed de Porsche mee in de begrafenisstoet. Als auto's verhalen kunnen vertellen heb je hier een prima gesprekspartner te pakken.

Lees ook: Grenzend aan perfectie: de McLaren 720s

Wat moet de wagen dan opleveren zodra de hamer neergaat? Volgens de verwachtingen kan de prijs oplopen naar ruim 16 miljoen dollar. Er zijn nog maar twaalf exemplaren op deze aardbol te vinden en geen van de andere elf hebben zo'n opmerkelijk verhaal als deze. Afijn, zestien miljoen dollar dus, even sparen heren.

Ook in Nederland vindt er een concours d'Elegance plaats, toevallig is dat komend weekend bij Paleis het Loo en staat daar Ferrari in de schijnwerper.

https://www.youtube.com/watch?v=Oj1bLHBmf3g

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="202275,202277,202279,202281,202283"]

 

Bron: D'Marge