Michelle Rodriquez stopt met Fast and Furious indien vrouwen niet meer aandacht krijgen

De Fast and the Furious films zitten bomvol testosteron. Het zijn mannenfilms, gemaakt door en voor mannen met mannen in...

De Fast and the Furious films zitten bomvol testosteron. Het zijn mannenfilms, gemaakt door en voor mannen met mannen in de hoofdrol die mannelijke dingen doen in films waarvan de titel steevast met een F begint maar waarvan de van de titel rest nergens op slaat. Er is alleen één iemand die daar helemaal genoeg van heeft. Actrice Michelle Rodriguez geeft via Instagram aan dat de franchise meer van de vrouwen moet laten zien en dat de karakters van de actrices in de toekomst een prominentere rol moeten krijgen.

Lees ook: Op Ebay kan je nu een Lamborghini met bijpassende speedboot kopen

Tenminste dat impliceert ze met de tekst 'Ik hoop dat ze (de makers) besluiten meer liefde te tonen tegenover de vrouwen binnen de franchise, anders is het tijd dat ik misschien gedag moet zeggen tegen een geliefde franchise. Het was een mooie rit en ik ben dankbaar voor de kans die ik gekregen heb van de fans en de studio.'

Michelle Rodriguez neemt al sinds deel één de rol van Letty Ortiz op zich. Ortiz is een bad-ass chick die zich staande weet te houden tussen Vin Diesel, Dwayne Johnson, Jason Statham en de onlangs overleden Paul Walker. Wat ze precies verwacht van de studio is niet helemaal duidelijk, als ze wil dat het verhaal om de vrouwelijke karakters net zo diepgaand wordt als dat van de mannelijke karakters dan schiet ze niet echt op want het verhaal is al flinterdun. Als ze wil dat de dames binnen de reeks meer screentime krijgen dan kunnen we dat alleen maar toejuichen. Aan de andere kant denken sommigen in de reacties ook dat ze simpelweg meer geld wil, in die optiek kan ze rekenen op een aardige lading kritiek.

Waarschijnlijk komen er nog vijftig films uit waarvan de titel begint met fast of furious (er zijn er alweer twee aangekondigd voor 2019 en 2021) dus wie weet wordt er nog naar haar geluisterd.