Mede-oprichtster van Tinder vindt dat vrouwen meer initiatief moeten tonen bij het daten

Whitney Wolfe, de CEO van Bumble en mede-oprichtster van Tinder, geeft in een interview aan dat vrouwen vaker initiatief...

Whitney Wolfe, de CEO van Bumble en mede-oprichtster van Tinder, geeft in een interview aan dat vrouwen vaker initiatief moeten tonen wanneer het op daten aankom. Ze vindt het vreemd dat vrouwen worden aangespoord om voor veel dingen op te komen behalve bij het daten. Nog altijd bestaat daar de klassieke gedachtegang dat mannen de eerste stap moeten zetten. Wolfe ontvluchtte Tinder nadat ze binnen het bedrijf te maken kreeg met seksuele intimidatie, ze klaagde het bedrijf aan en Tinder kwam met een schikking. Ten slotte zette Wolfe datingapp Bumble op. Ze wordt momenteel gezien als één van de meest vooraanstaande vrouwen in de tech-industrie.

Lees ook: Binnen dertig jaar hoef je geen sex meer te hebben om een kind te krijgen

Uit een survey bleek dat 88 procent van de mannen het prettig vinden wanneer een vrouw de eerste stap zet, 68 procent van de vrouwen geeft aan dit ooit eens gedaan te hebben. Daar staat tegenover dat slechts 29 procent van de vrouwen het initiatief nam bij een eerste zoen en dat niet meer dan 23 procent van de vrouwen de eerste stap richting seks zet. Dat blijkt dus vrij weinig te zijn, ondertussen geeft 95 procent van de mannen aan het prettig te vinden wanneer vrouwen op deze onderdelen van de relatie wat meer initiatief zouden tonen. Ten slotte geeft zestig procent van de mannen aan dat het feminisme een positieve impact op daten heeft, meer vrouwen geven nu namelijk aan wat ze willen en durven daar ook naar te handelen. Wel zo makkelijk.

Er moet wel aangekaart worden dat de meeste surveys en ''onderzoeken'' bij bedrijven en datingssites vandaan komen. Wetenschappelijk zijn ze allerminst te noemen maar het geeft stof tot denken. Ook Helen Fisher, de woordvoerster van datingwebsite Match.com geeft aan dat mannen nog altijd het meeste initiatief tonen terwijl uit hun onderzoeken blijkt dat er vaak een goed gesprek ontstaat wanneer het eerste contact bij de vrouw vandaan komt.