Vrijgezel op Tinder? Dan ben je waarschijnlijk in de minderheid; een groot deel van de gebruikers heeft een relatie

Dit verklaart een hoop...

Tinder

Ready to mingle? Vast. Maar single? Dat is een groot aantal gebruikers van dating-app Tinder (je weet wel: die app waar je altijd een blauwtje loopt), helemaal niet. Wat die mensen daar dan doen? God mag het weten. Wat ze daar in ieder geval niet komen doen is afspreken met jou. En dat betekent dat de mogelijkheden op de app voor mannen zoals wij behoorlijk veel minder worden.

Waar zijn toch die singles?

Als jij een vrijgezelle man bent die zijn leven graag ook iets gezelliger wil maken, dan is de kans groot dat je je weleens in de wereld van Tinder hebt begeven. En dan weet je ook dat succes behalen op Tinder soms voelt als rocket science. Want hoe krijg je in hemelsnaam een match en hoe zorg je er dan vervolgens voor dat je niet direct ge-friendzoned wordt? Wij hebben geruststellend nieuws: er is een mogelijkheid dat het helemaal niet aan jou ligt. Want die mythische singles waar we altijd over horen en lezen? Die zitten waarschijnlijk helemaal niet op Tinder.

Weer die onderzoekers

Data-analisten van de University of Picardy Jules Verne spraken met 1.400 actieve Tindergebruikers van 18 tot 74 jaar en vroegen hen naar hun motivatie om de app te gebruiken. Maar liefst 65,3% van de gebruikers heeft gewoon een relatie. We hoeven geen raketwetenschapper te zijn om te weten dat dat de kansen voor ons als eerlijke singles behoorlijk verkleint. Nu heeft Tinder zelf ook wat opheldering gegeven en zou het onderzoek niet helemaal netjes uitgevoerd zijn. De participanten zouden maar drie opties gekregen hebben om zichzelf te omschrijven. En daar stond 'single' helemaal niet tussen.

Toch zijn we niet heel enthousiast over de uitkomst van dit hele onderzoek. Zo blijkt dat die zogenaamde 'singles' niet eens op zoek zijn naar een nieuwe relatie, een toevoeging aan hun huidige of een nieuwe fling voor hun polyamoreuze leven. En nee, ze gaan ook niet vreemd. Deze monsters gaven aan dat ze de app zien als bron van entertainment. Ze zouden het op dezelfde manier gebruiken als Facebook, Instagram of een ordinaire dierentuin: gewoon even kijken.

Goed, dat belooft weinig goeds voor de nette singles onder ons die meer willen dan 'gewoon even kijken'. Maar wij houden hoop en kruipen netjes terug onze kooi in. De dierentuin is geopend.

Knowhow
  • Metro UK, Redactie Marie Claire
  • Adobe Stock