Dit zijn de mannelijkste laatste woorden uit de geschiedenis

Iedere man gaat dood maar niet iedere man heeft zulke geweldige laatste woorden als de volgende heren. Op hun sterfbed w...

Iedere man gaat dood maar niet iedere man heeft zulke geweldige laatste woorden als de volgende heren. Op hun sterfbed wisten deze mannen nog net even met een uiterst citeerbare tekst op de proppen te komen. Baas tot het bittere einde, volgens de getuigen tenminste.

Lees ook: President Obama heeft dit nieuwe optrekje aangeschaft

' Dan liever de lucht in!'- Jan van Speyk.

De Nederlandse commandant vocht tijdens de Belgische Revolutie voor de Nederlanders. De Belgen namen zijn schip over en eisten dat de Nederlandse vlag neergehaald zou worden. Van Speyk gooide een brandende sigaar tussen het buskruit en blies zijn eigen schip op. Het schilderij hieronder is van zijn ontploffing bij Antwerpen.

'This is Funny' - Doc Holliday

Holliday wilde doodgaan tijdens een vuurgevecht maar kwam aan zijn einde dankzij tubercolose, hij sprak zijn laatste woorden toen hij zijn voeten zag nadat iemand zijn laarsen had uitgetrokken.

'One never knows the ending. One has to die to know exactly what happens after death, although catholics have their hopes.' - Alfred Hitchcock

Scherp en lollig tot het einde.

'We shall have our fight in the shade.' - Dienekes

Ooit de film 300 gezien? Dat is dus niet helemaal onzin. De driehonderd Spartanen vochten tijdens de strijd van Thermopylae tegen de Perzen. Iemand vertelde Dienekes dat de Perzen zo veel pijlen zouden afvuren dat het zelfs zonlicht zou blokkeren. Dienekes kwam met een legendarisch antwoord.

'I'll finally get to see Marilyn.' - Joe Dimaggio

Honkbalspeler Dimaggio was (een jaartje) getrouwd met de allereerste Playmate aller tijden: Marilyn Monroe. Dimaggio was blij om zijn geliefde na de dood weer te kunnen zien. Monroe zelf wilde van hem scheiden wegens mentaal misbruik.

'To the strongest' - Alexander de Grote

Toen zijn generaals hem vroegen wie het rijk moest leiden na zijn dood.

'One last drink, please.' - Jack Daniel

De oprichter van Jack Daniels kon nog wel een borrel gebruiken.

'Have i played the part well? Then applaud as I exit.' - Augustus Caesar

Het achterneefje van Julius Caesar had gevoel voor drama.

'The bastards tried to come over me last night, i guess they didn't know i was a marine.' - Soldaat Edward Ahrens.

Soldaat Ahrens raakte dodelijk gewond tijdens de slag om Guadalcanal. Zijn officier vond hem 's ochtends omringt met Japanse lijken, hij zou deze woorden gefluisterd hebben voor hij overleed.

Nog veel meer mannelijke laatste woorden vind je hier.