Ga Super Offroad met deze tank van Land Rover

Het is een typische jongensdroom: in een tank rijden. Sterker nog, als een jongen mag kiezen, dan wil 'ie natuurlijk nóg...

Het is een typische jongensdroom: in een tank rijden. Sterker nog, als een jongen mag kiezen, dan wil 'ie natuurlijk nóg liever een 'Ferraritank die kan vliegen en raketten heeft'. Helaas ligt die fantasie nog net te ver weg, maar het alternatief is ook niet mis. Wat dacht je van een Land Rover tank?

Lees ook: Deze kogelvrije auto is perfect voor iedere dictator

Hoewel Land Rovers toch al bekend staan als het archetype van de terreinwagen, vinden sommige mensen dat het nog best een beetje stoerder, mannelijker, groter, of beter kan. De Schot James A. Cuthbertson is zo iemand. Hij begon de wagens een make over te geven en kwam uiteindelijk tot dit model, de 1958 Land Rover 109 Series II 'Cuthbertson'. Omdat er voor ieder wiel een aparte rupsband gebruikt wordt, is hij als een normale Land Rover te besturen. In totaal zijn er maar 15 van deze schatjes gemaakt, echt een hebbedingetje dus.

Heb jij nog een plekje op de oprit vrij? Hij komt binnenkort onder de hamer en zal naar verwachting minimaal €56,000 opbrengen.