Mooiste golfster ter wereld: ‘mijn borsten zijn te groot voor de golforganisatie’

De  Amerikaanse golftour voor vrouwen, de LPGA, heeft nieuwe kledingvoorschriften ingevoerd voor vrouwen. Dit komt waars...

De  Amerikaanse golftour voor vrouwen, de LPGA, heeft nieuwe kledingvoorschriften ingevoerd voor vrouwen. Dit komt waarschijnlijk vooral door de meest sexy golfster ter wereld: Paige Spiranac. Zij protesteert dan ook volop tegen de nieuwe regels.

Lees ook: Alles over de orgasmes van Belgische vrouwen

In de voorschriften zijn de kledingkeuzes voor vrouwen aan banden gelegd. Zo mogen ze geen leggings, geen strakke broeken en decolletés dragen. Volgens Spiranac is het sexistisch en ouderwets.

Spiranac, die zelf overigens geen tourkaart heeft en daardoor maar af en toe aan een wedstrijd meedoet, voelt zich gestraft voor haar vrouwelijke vormen. ‘Met deze regels zou een vrouw met grote borsten veel vaker een boete krijgen vanwege verkeerde kleding dan een vrouw met wat kleinere. De kleding zit tenslotte anders bij iets vollere en vrouwen met grotere borsten. Deze regel zorgt voor ongelijkheid en zorgt er voor dat vrouwen zich eerder schermen voor hun vormen. Zij hebben alleen maar verouderde stereotypen voor zich’, zegt de golfster tegen Fortune.

That face you make when you're trying to smile through the 115+ degree weather? #buckets Een bericht gedeeld door Paige Spiranac (@_paige.renee) op

?

Een bericht gedeeld door Paige Spiranac (@_paige.renee) op

50 shades of beige

Een bericht gedeeld door Paige Spiranac (@_paige.renee) op

Dit artikel verscheen eerder op Panorama.nl