Dit kan je leren van Porfirio Rubirosa, één van de grootste Playboy's aller tijden

Ken je die reclames van Dos Equis? Met de 'most interesting man in the world?' Nee? Oké dan plaatsen we hieronder een vo...

Ken je die reclames van Dos Equis? Met de 'most interesting man in the world?' Nee? Oké dan plaatsen we hieronder een voorbeeld van hem maar de echte most interesting man in the world is misschien wel Porfirio Rubirosa. Rubirosa kwam op 22 juli 1909 ter wereld in de Dominicaanse Republiek, in San Francisco de Marcoris om precies te zijn. Voor zijn overlijden op 5 juli 1965 in Parijs (hij verongelukte in een Ferrari na het vieren van een overwinning van zijn polo-team) was Rubirosa  erin geslaagd om internationaal diplomaat, soldaat, autocoureur, polospeler en ondernemer te worden. Volgens zijn vrienden was Rubi de ultieme man, elke man vond hem of geweldig of was jaloers op hem. Volgens de geruchten was hij bevriend met niemand minder dan Sammy Davis Jr en leerde Rubirosa hem hoe hij vrouwen kon versieren. Dit kan jij leren van de grootste Playboy van de afgelopen eeuw.

https://www.youtube.com/watch?v=dYde7LbQrG4&t=239s

Lees ook: Zo scherp als James Bond zijn? Dat kan jij leren, het geheim zit hem in savoir-faire

1. Wees attent

Wanneer Rubirosa in de buurt was raakte geen onaangestoken sigaret de lippen van een vrouw. Met andere woorden, Rubirosa was altijd attent, hielp anderen en wist je dankzij zijn charme het belangrijkste ter wereld te laten voelen. Hij zorgde voortdurend voor oogcontact en luisterde daadwerkelijk naar hetgeen iemand te zeggen had.

2. Wees overal klaar voor

Wat er ook gebeurde, Ribirosa leek altijd voorbereid te zijn. Misschien kende hij de kunst van savoir-faire tot in perfectie. Niet voor niets droeg hij de bijnaam Toujours Pret, oftewel ''altijd klaar.''

3. Voorkom verveling

'Ik riskeer liever alles wat ik heb dan dat ik me verveel.' Hij was ongeduldig en altijd opzoek naar uitdaging. Zo wist hij op zijn eerste dag als diplomaat de dochter van de Dominicaanse dictator Trujillo te versieren. Je moet toch wat hé. Hij vluchtte daarna wel richting het platteland uit vrees voor zijn leven. Toen hij zich op het platteland begon te vervelen ging hij toch maar terug, en in plaats van de doodstraf te krijgen wist de dochter van de dictator haar vader ervan te overtuigen dat Rubirosa haar man moest worden. Hun bruiloft werd later een nationale feestdag.

4. Zorg voor een show

Na de scheiding kwam de dicator naar Europa om zijn voormalige schoonzoon te bezoeken. Hij wilde Parijs zien en Rubirosa toonde hem de beste plekken van Parijs. Hij zorgde er zelfs voor dat dictator Trujillo seks kon hebben met een dame in de Eifeltoren.

5. Verander slechte situatie's in goede

Ga niet treuren wanneer je iets overkomt, leer ervan en probeer alle positieve aspecten in te zien. Na een affaire met een bekende Franse filmster eindigde Rubirosa in de gevangenis. Hij spendeerde vijf maanden in een kamp naast een ski-resort. Het lukte hem om gebruik van het resort te maken en nu kon hij vijf maanden op de piste zijn slalom oefenen.

6.  Wees discreet

Nooit schepte Rubirosa op, nooit zocht hij zelf de media en altijd bleef hij bescheiden. Dat is nogal wat anders dan alle schreeuwerige wannabe Playboy's die je aantreft op Instagram. Laat je daden voor je spreken.

https://www.youtube.com/watch?v=l1BnvNtUUqI

Bron: Thegentlemansjournal