Infiniti komt met een moderne racewagen in een oud jasje

De autobouwers bij Infiniti (valt onder Nissan) toonden deze week de Prototype 9, een auto met het klassieke uiterlijk v...

De autobouwers bij Infiniti (valt onder Nissan) toonden deze week de Prototype 9, een auto met het klassieke uiterlijk van een racewagen uit de jaren veertig maar met hedendaagse techniek. De wagen, waarin je slechts in je uppie kunt zitten, bevat een volledige elektrische motor en is 140 pk sterk waarmee je van nul naar honderd in 5.5 seconden weet af te leggen. Vervolgens haalt de wagen een topsnelheid van 170 kilometer per uur. Opvallend genoeg bereikt de Protoype 9 de honderd dus eerder dan bijvoorbeeld een Tesla Model 3. Verwacht echter niet dat je er lekker lang mee kunt cruisen want binnen twintig minuten (indien je stevig gas geeft op bijvoorbeeld een circuit) moet je terugkeren naar het stopcontact.

Lees ook: Deze Land Rover Defender uit Spectre kan binnenkort van jou zijn

Terwijl de wagen onder de motorkap dus aardig modern is, is het uiterlijk dat allerminst. En dat zien we als een positief gegeven. De Prototype 9 heeft een beeldschoon jaren veertig uiterlijk met de typische spaken in plaats van moderne velgen. Ook de stalen carrosserie komt rechtstreeks vanaf een circuit uit de jaren veertig. De wagen wordt definitief onthult op 20 augustus tijdens het prestigeuze auto-evenement Concours d' Elegance in Pebble Beach. Wij willen hem!

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="205105,205107,205109,205111,205113"]