Zoveel sex hebben jouw leeftijdsgenoten gemiddeld

Een nieuwe studie, gepubliceerd in Sex, Reproduction and Gender journal, suggereert dat er een verband is tussen leeftij...

Een nieuwe studie, gepubliceerd in Sex, Reproduction and Gender journal, suggereert dat er een verband is tussen leeftijd en de hoeveelheid sex iemand heeft. De uitslag is niet geheel verrassend maar er is nu een gemiddelde gevonden zodat jij weet of je bovengemiddeld vaak de horizontale dans ten uitvoer brengt of dat je er misschien ver onder hangt.

Lees ook: Wanneer je dit eet vinden vrouwen je aantrekkelijker

Zoals je misschien al verwacht hebben oudere mensen minder sex dan jongeren, maar hoeveel sex is nu eigenlijk het gemiddelde? Naar het schijnt hebben mensen tussen de 18 en 29 ongeveer 112 keer sex per jaar, wat grofweg neerkomt op twee keer per week. Personen tussen de 30 en 29 doen het 86 keer per jaar wat ongeveer één keer per week is met enkele bonuskeren tijdens de feestdagen. Ten slotte hebben 40 tot 49-jarigen gemiddeld 69 keer per jaar sex.

Getrouwde stellen komen aan beide kanten van het spectrum voor maar 34 procent van hen heeft twee tot drie keer sex per week, dit komt overeen met jongere stellen. Dertien procent echter geeft aan het slechts een paar keer per jaar te doen, waarschijnlijk dan vooral in de zomer.

Wat opmerkelijk is is dat men na het 50ste levensjaar vaker vreemdgaat dit komt omdat men na pakweg 20 tot 30 jaar huwelijk anders tegen relaties aan gaat kijken. Vaker worden de grenzen opgezocht en is er een grotere behoefte aan iets nieuws wat kan resulteren in een buitenechtelijk avontuurtje. Misschien moeten ze het, zoals deze studie suggereert, gewoon wat vaker in een hotel doen. Dat lost een hoop op.