Deze legendarische Ferrari stond 40 jaar verborgen in een schuur en wordt binnenkort geveild

Zonde, zonde zonde. Dan heb je dus een 1969 Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta in je bezit en dan ga je er zo mee om....

Zonde, zonde zonde. Dan heb je dus een 1969 Ferrari 365 GTB/4 Daytona Berlinetta in je bezit en dan ga je er zo mee om. De Daytona's worden al aardig verhandeld maar naar verluidt is dit nog een one-of-a-kind versie ook. Het betreft hier namelijk een coupe met een aluminium body die legaal de openbare weg op mag. Daar bestaat er dus maar slechts eentje van. De wagen is zo zeldzaam dat de legendarische auto uiteindelijk een soort gerucht werd. Hij zou niet bestaan, geen legende dus maar een mythe. Nou hij bestaat wel en stond in een schuur, in Japan...

Lees ook: Zo gaat een dragrace tussen een Aventador en een Tesla Model X eraan toe

Tussen 1969 en 1973 produceerde Ferrari 1.200 exemplaren van de krachtige 365 GTB/4 Daytona. Vijf hiervan vielen in de categorie lichtgewicht racewagens met aluminium onderdelen. Slechts één daarvan mocht de openbare weg op en dat is inderdaad de hier afgebeelde versie.

Dit exemplaar werd als dertigste Daytona afgeleverd in juni 1969. In september van dat jaar ging de auto naar de dealer waar hij te koop werd aangeboden. Luciano Conti (de eigenaar van Autosprint Magazine) kocht de wagen maar verkocht deze een jaar later aan Guido Maran. Vervolgens werd de wagen een maand later weer doorverkocht, nu aan Carlo Ferruzzi. In Juli 1971 werd de auto gekocht en geïmporteerd door een Japanse dealer, zodoende kwam hij in het Japanse autoblad Car Graphic. In 1975 kocht Goro Guwa de auto die hem in 1979 weer verkocht aan Tateo Ito, nog een jaar later kocht Makoto Takai de auto en hij was degene die hem uiteindelijk voor veertig jaar opsloot in een schuur. Veel verzamelaars, liefhebbers en kenners vergaten dat de wagen ooit bestaan heeft en het duurde niet lang tot de auto een mythische status verkreeg. Inmiddels wordt hij dus weer verkocht. Nu als een legende.

Negen september wordt de Ferrari geveild zonder reservebedrag, naar verwachting levert de gevonden schat tussen de 1.4 en 1.7 miljoen euro op. Wil je meebieden? Dat kan hier.

Update: Sotheby's heeft nu ook een video gemaakt over de Daytona.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=58&v=TLujj_1Z4j8

 

[gallery type="rectangular" size="medium" ids="205771,205773,205775,205777"]