Baden in bier: in Oostenrijk kan het

Wie dacht dat naar een spa gaan niet mannelijk zou zijn, is nog niet in de Starkenberger brouwerij in Tarrenz, Tirol, ge...

Wie dacht dat naar een spa gaan niet mannelijk zou zijn, is nog niet in de Starkenberger brouwerij in Tarrenz, Tirol, geweest. Voor een luttele 220 euro mag je twee uur lang zwemmen in een bierbad. Het bier uit het bad is drinkbaar, maar goed, lauw bier waar verschillende mensen in gezwommen hebben vindt niemand lekker.

Lees ook: Zo simpel is het om thuis bier te brouwen

Zeven fermenteervaten van de fabriek zijn omgebouwd tot een heus bierzwembad. Volgens eigenaresse, Andrea Stigger, is het aan te raden niet te douchen na een bierbad, aangezien de huid – haar woorden, niet de onze – er fluweel zacht van wordt. Het is dus belangrijk dat het bier goed in de huid kan trekken na een bezoek, de geur achterwege gelaten natuurlijk.

https://www.youtube.com/watch?v=TDt_P11xmEo

Niet alleen in Tirol is een heuse bier spa, ook Praag heeft een eigen bier spa. In 'Beer Spa Rybná' kan, kleinschaliger dan in Tirol, gebaden worden in bier. Ook is er een biersauna aanwezig en kan je hier ongelimiteerd bier drinken en bierbrood eten. Dit alles begint bij de prijs van zeventig euro voor één uur.

De Amerikanen blijven natuurlijk niet achter op deze Europese hoogstandjes. In Oregon is een bierspa, Hop in the Spa, met speciale pakketten voor koppels. Een goede smoes om je geliefde mee te nemen naar deze spa, want voor de ‘kleine’ prijs van 375 dollar, wordt je in één uur gemasseerd én mag je in een bierbad.

Zoals je leest, in bier baden is niet goedkoop, maar mannelijker dan dit kunnen we ons de spa nog niet voorstellen.