Stellen die samen series binge-watchen hebben een betere relatie zo blijkt uit onderzoek

Zit jij met regelmaat 's avonds met je vriendin/vrouw/scharrel te binge-watchen? Slaan jullie samen Netflix-series achte...

Zit jij met regelmaat 's avonds met je vriendin/vrouw/scharrel te binge-watchen? Slaan jullie samen Netflix-series achterover alsof het niets is? Goed nieuws, dan heb je waarschijnlijk een goede relatie. Volgens onderzoek dat gepubliceerd is in het Journal of Social and Personal Relationships wordt jouw relatie sterker wanneer je samen op de bank serie na serie kijkt. Dus sluit jezelf gerust even af van de buitenwereld, doe de gordijnen dicht, pak een zak chips en waan je samen met je partner een stel kluizenaars.

Lees ook: James Bond getrouwd in de nieuwe Bond-film? De geruchten op een rij

Daarnaast is het ook goed voor de relatie als je veel gezamenlijke vrienden hebt, een gedeeld sociaal leven is een gezond leven zo blijkt. Dat lag misschien al een beetje voor de hand maar het is niet voor iedereen, wegens drukte bijvoorbeeld, mogelijk. Als je de echte wereld niet met elkaar kunt delen dan is het delen van een fictieve wereld een goede oplossing (door middel van series kijken dus). Sterker nog, een gedeelde fictieve wereld kan de behoefte aan een werkelijke gedeelde wereld zelfs vervangen.

Je bent het slechtste af indien je zowel de echte wereld en een fictieve wereld apart beleeft en dus niet met je partner deelt. Dat wil zeggen dat je geen gezamenlijke vrienden of sociale contacten hebt en dat je beide apart van elkaar je eigen series zit te kijken. Klinkt ook wel wat ongezellig natuurlijk.