Reizen verbetert je seksleven, en drie andere reden waarom je op reis moet

We kennen allemaal die sleur wel. Dag in, dag uit hetzelfde ritme, weinig nieuws op je pad, niks bijzonders tussen de la...

We kennen allemaal die sleur wel. Dag in, dag uit hetzelfde ritme, weinig nieuws op je pad, niks bijzonders tussen de lakens en te weinig aandacht voor je jongeheer. Deze eentonigheid is voor niemand goed én zeker niet voor je seksleven. De hele tijd hetzelfde ritme zonder weinig veranderingen is dan ook één van de redenen waarom mensen vreemd gaan.

Lees ook: Deze zeven seksgeheimen delen vrouwen met hun vriendinnen 

Dat is al één van de redenen dat je op reis moet nu. Pak je koffer maar alvast in, want na deze redenen heb je geen smoezen meer om niet te gaan. Uit een onderzoek van Expedia is gebleken dat reizen je helpt om meer seks te hebben, het laat je jonger voelen, geeft je meer zelfvertrouwen en helpt je zelfs afvallen.

1. Het verbetert dus je seksleven.

Tijdens je vakantie zakt je cortisol, een stresshormoon, wat zich weer vertaalt naar een beter welzijn en een hoger libido. Dus zelfs als je daar, op je wat krakkemikkige, plastic strandbedje met een biertje in de hand ligt, stijgt je libido en is je seksdrive back on track. Dus je hoeft niet eens per se mee op een van deze sexcruiseschepen. Er zijn trouwens ook nog een hoop voordelen verbonden aan het hebben van sex in een hotel.

2. Het maakt je gezonder

Een ander onderzoek van de U.S. Travel Association is erachter gekomen dat mensen die minstens één keer per jaar reizen, een beduidend kleinere kans op een hart ziekte hebben en vroegtijdige dood, dan mensen die dat niet doen. Komt er uiteindelijk gewoon op neer dat je meer loopt, je bent meer actief en bent véél gelukkiger dan thuis met de zeurende buurvrouw die maar niet op houdt.

3. Ook je mentale gezondheid gaat vooruit

Al de gelukzalige dingen die een vakantie met zich meebrengt (vluchtvertragingen, verbrande ruggen en zeurende kinderen daar gelaten) zijn natuurlijk al heel goed voor je mental health, maar een onderzoek van de Cornell University kwam achter het volgende: Wanneer je geld uitgeeft aan activiteiten of een vakantie, maakt je dat gelukkiger dan wanneer je geld uitgeeft aan bijvoorbeeld een nieuwe televisie. Ook is je humeur bij aanvang van de vakantie top, en dat blijft nog enkele weken nadat je vakantie is afgelopen.

4. Je slaapt beter

Ja, je raad het al, nog een onderzoek. The University of Colorado’s Sleep Lab is erachter gekomen dat iets simpels als een campingtrip al meer dan genoeg is om je circadiane ritme te resetten. Mensen die last hebben van slapeloosheid waren na een korte vakantie weer in staat om 10 uur per nacht te slapen. Ook de hoeveelheid melatonine is weer goed na een korte vakantie, wat je dan weer helpt om in slaap te komen én dat ook te blijven.