Krijgen we in Call of Duty WW2 eindelijk een realistische weergave van de Tweede Wereldoorlog?

Nou vooruit, met zulke trailers verdien je weer een kans. Nadat Activision steevast druk was met het slopen van het merk...

Nou vooruit, met zulke trailers verdien je weer een kans. Nadat Activision steevast druk was met het slopen van het merk Call of Duty lijkt het er met de onderstaande trailer op dat we weer een COD als vanouds krijgen, en dan hebben we het over de Call of Duty uit 2003 waarvan we iedere missie, iedere multiplayermap en ieder wapen nog voor de geest kunnen halen. Of worden we nu te nostalgisch?.

Lees ook: Deze fantrailer maakt van Narcos een hilarische comedy serie 

Het heeft wel wat weg van Saving Private Ryan (en dat is een stevig pluspunt) als we de trailer mogen geloven volgen we een Amerikaanse peloton waarmee we na de landing van D-Day een weg banen door de bekendste Europese slachtvelden. Het lijkt erop dat we een rauwe versie van de Tweede Wereldoorlog te zien krijgen waarbij enkele wapenbroeders per trein worden weggevoerd naar een concentratiekamp. Wat zorgt voor een verhitte discussie tussen de militairen, gaan we ze redden op eigen initiatief of luisteren we naar onze meerdere? Hoewel je aardig wat gore tegen kunt komen in verscheidene oorlogsgames lijkt het ons tof om de echte horror van een oorlog eindelijk eens waarheidsgetrouw mee te maken. Ook omdat het zodoende eens een stevige impact kan hebben op de speler die daardoor weer wat begrip krijgt voor hetgeen vroeger gebeurd is. Er was nogal wat te doen over de censuur van de swastika's in de multyplayer trailer van de game, men wil graag de waarheid voorgeschoteld krijgen. Activision gaf eerder aan dat dit in de singeplayer zeker het geval zou zijn. De onderstaande trailer bewijst dat.

Na een geschiedenislesje met kippenvel storten de meesten zich waarschijnlijk vanzelf weer in de multiplayer. Aan de Beta te zien is die nog altijd typisch COD dus we kunnen dit najaar binnen luttele secondes van concentratiekampen naar door de microfoon schreeuwende twaalfjarige gaan die je kenbaar maken dat ze de dag ervoor onze moeders hebben gedaan. Of naar zombies natuurlijk. Fijn.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=128&v=9Fq83g_ZRfg