Geen badboys meer? Zorgzame en betrouwbare mannen zijn in volgens deze onderzoeken

Had je jezelf net getrakteerd op een stoer leren jack, een tattoosleeve laten zetten en een vervelende persoonlijkheid a...

Had je jezelf net getrakteerd op een stoer leren jack, een tattoosleeve laten zetten en een vervelende persoonlijkheid aangemeten? Stop daar maar mee, want badboys zijn niet meer van deze tijd.

Lees meer: Dit kan je leren van Porfirio Rubirosa, één van de allergrootste Playboy's aller tijden

Áls we het onderzoek van het hoofd van de Deakin School of Psychology, Australië, Professor Gery Karantzas, moeten geloven. Volgens Karantzy maakt het niet uit waar iemand ter wereld vandaan komt, de bepalende kenmerken waar mensen naar op zoek zijn in een relatie, zijn warmte en betrouwbaarheid.

Karantzas: “Het idee dat vrouwen achter de badboy aan zitten is onzin, niemand wil slecht behandeld worden in een relatie.” Zo zegt hij onder andere ook dat als mensen de keuze hebben tussen een heel knap, maar koud persoon óf iemand die er wat minder goed uitziet, maar heel ‘warm’ en vriendelijk is, ze altijd voor de laatste gaan.

Karantzas is niet enige die dit zegt. De datingsite, eHarmony, deed haar eigen onderzoek onder duizend Australiërs. Deze duizend kregen de vraag met welke beroemdheid ze het liefst een figuurlijk beschuitje wilden eten. De vrouwen hadden Chris Hemsworth en Channing Tatum bovenaan hun lijst. Natuurlijk geen lelijke mannen, maar deze mannen staan erom bekend dat het familiemensen zijn, wie vaak publiekelijk de toewijding aan het gezin laten zien.

Sexuologe Nikki Goldstein zegt daar het volgende over: “We willen iemand met wie we plezier kunnen maken, maar wie bijvoorbeeld ook de kinderen in bed zal doen nadat hij ze in bad heeft gedaan.”

Voor mannen geldt het precies hetzelfde, uit datzelfde onderzoek stonden bij de mannen Margot Robbie en Jennifer Lawrence bovenaan. Vrouwen die bekendstaan om hun ‘down to earth’ mentaliteit.