Een tijdlijn van de opmerkelijkste prestaties van Hugh Hefner

Hoewel hij vaak wordt herinnerd om zijn voorliefde voor jonge vrouwen en de bijbehorende opmerkelijke pr-momenten, heeft...

Hoewel hij vaak wordt herinnerd om zijn voorliefde voor jonge vrouwen en de bijbehorende opmerkelijke pr-momenten, heeft Hugh Hefner meer gedaan voor de westerse cultuur dan je denkt. Een tijdlijn:

Lees meer: 40 feiten over Hugh Hefner die je nog niet wist

1953:

Hefner leende 600 dollar met zijn meubilair als onderpand en leende nog eens 8000 dollar van 45 verschillende investeerders om de lancering van Playboy (wat origineel Stag Party zou heten) te kunnen bekostigen.Én wat voor een eerste editie was dat: Marilyn Monroe op de cover met foto’s van haar naakte foto-serie voor een kalender in 1949. Hij verkocht uiteindelijk meer dan 50.000 kopieën van de eerste editie.

1955:

Hefner publiceert het controversiële verhaal: The Crooked Man, geschreven door Charles Beaumont. Dit verhaal ondersteunde homoseksualiteit door de lezer zich te laten voorstellen dat ze in wereld zouden leven waar homoseksualiteit de standaard was en heteroseksualiteit werd veroordeeld. Hij zei ooit 'Als het verkeerd is om hetero's te veroordelen in een wereld waarin homoseksualiteit de norm is, waarom is dat andersom dan niet zo?'

1959:

De eerste editie van het Playboy Jazz Festival, in het ‘Chicago Stadium’.

1960:

Hefner komt met het programma, Playboy’s Penthouse, waar blanken en donkere artiesten samen optraden. Dat klinkt normaal vandaag de dag maar het was toen ondenkbaar.

1971:

Playboy gaat naar de beurs. Het tijdschrift wordt 7 miljoen keer verkocht, er zijn 23 Playboy Clubs, Playboy resorts, hotels en casino’s met in totaal meer dan 900,000 leden wereldwijd. Dit jaar is ook het jaar waarin Hefner de beroemde Playboy Mansion koopt.

1978:

Hefner zorgt ervoor dat de beroemde Hollywood letters gerestaureerd worden. Hij bekostigd zelf 1/9 deel van het totaal, wat neerkomt op 27,000 dollar, de rest van de kosten betaalt hij met behulp van liefdadigheidsinstellingen. In 2009 doneert hij hier nog eens 900.000 dollar voor,

1996:

Ontvangt de ‘International Publishing Award’ van de International Press Directory in Londen.

2007:

Doneert twee miljoen dollar aan de USC School of Cinematic Arts voor een centrale tentoonstellingsruimte en een nieuwe archiefopslag voor studentenfilms en historische documenten.

2010:

De documentaire ‘Hugh Hefner: Playboy, Activist and Rebel’, door Brigitte Berman, is uitgebracht.

2015:

Hefner zet zich in voor homo-huwelijk en stelt het volgende: 'Het homo-huwelijk is een gevecht voor al onze rechten. Zonder dit huwelijk zouden we de seksuele revolutie terugdraaien en teruggaan naar een eerdere, puriteinse tijd.'

Natuurlijk heeft Hugh Hefner véél meer gedaan dan de dingen die hier beschreven zijn. Onze collega’s van de Amerikaanse Playboy hebben zijn hoogtepunten samengevat in een overzichtelijke tijdlijn.