Is vrijgezel zijn moeilijker voor mannen dan voor vrouwen?

Je dagen als bachelor kunnen de beste ooit zijn maar volgens velen is er ook niets aan en heeft een man meer aan een goede relatie. Hoe lastig is het eigenlijk om single te zijn?

vrijgezel

In China heb je zelfs Singledag om het vrijgezellenleven te vieren, hier in Nederland gaan we vrij makkelijk om met het leven als vrijgezellen man en ook vrouwen zijn steeds vaker open over hebben van one-night-stands, vluggertjes en friends with benefits. En waarom ook niet? Single zijn is top toch? 

@backlink(208533)

Niet volgens iedereen. Een Brits onderzoek toont aan dat 61 procent van de vrouwen helemaal tevreden is met het vrijgezellenleven terwijl slechts 49 procent van de onderzochte heren die mening deelt. Veel mannen willen dus of een partner, of ze zijn gewoon ongelukkig met de scharrels die ze hebben. In totaal gaf 75 procent van de vrijgezelle vrouwen aan dat ze niet actief bezig waren met het najagen van een relatie terwijl van de mannen dit slechts voor 65 procent geldt. 

Een mogelijke verklaring is dat mannen het moeilijker vinden om hun emoties te tonen. Het is lastig om bij je vrienden aan te kaarten dat je eenzaam bent of een partner wilt. Sociale druk is een factor en voor veel mannen wordt het sexy bachelorleven verheerlijkt, wie wil er nu niet als Harvey Specter zijn? En hoe lang van de serie spendeerde Specter nou in een relatie? Zijn singledagen zagen er best goed uit toch? Het is natuurlijk nogal geromantiseerd en daarnaast scheppen veel mannen op over hun veroveringen als single man zodat menig man met een relatie nog wel eens jaloers kan worden maar de realiteit is dat hij naar huis gaat naar een dame die om hem geeft. Tenminste, dat hopen we voor hem. Afijn, vrouwen zijn vaker happy single dan wij heren, dan weet je dat ook weer.