Tweeling is samen miljardair door bitcoin en Mark Zuckerberg

Bitcoins, ze worden steeds populairder en er zijn nu zelfs twee miljardairs door het online geld. En het wordt nog leuker want het gaat ook nog eens om een tweeling.

winklevoss

Toch hebben Tyler en Cameron Winklevoss dat niet helemaal op eigen kracht gedaan. Ze hebben ook hulp (geld) gehad van Facebook-topman Mark Zuckerberg. Hoe vraag je je waarschijnlijk nu af. We gaan even terug naar de collegetijd van de drie. Toen zaten ze namelijk nog vredelievend op Harvard. Daar zou de tweeling het idee van een sociaal platform bedacht hebben wat we hedendaags kennen als Facebook. Volgens Tyler en Cameron had Zuckerberg hun idee gejat...

Ze klaagden Zuckerberg aan, maar gingen uiteindelijk in 2008 akkoord met een schikking van 65 miljoen dollar. Met een deel van dat geld investeerden ze in maart 2013 in bitcoins. Toen was een bitcoin nog 120 dollar, maar de online munt is inmiddels 11.000 dollar waard en zo zijn de eerste twee bitcoin miljairdairs geboren. En als je ook eens wil weten hoe de Winklevoss tweeling dat heeft gedaan kun je ze boeken voor een lezing.. 

Dit artikel verscheen eerder op Panorama.nl