Daar is hij dan: de eerste Super-SUV van Lamborghini

Je wil een supercar voor jezelf, een SUV wegens je gezin en een mooi design voor de rest van de wereld. Dat kan nu in één dankzij de Urus van Lamborghini.

Lamborghini

Maar liefst 305 kilometer moet de nieuwe SSUV (oftewel de Super Sports Utility Vehicle) van Lamborghini kunnen aantikken. Daarmee is de wagen de snelste SUV ter wereld. Het is de eerste SUV van het merk en hoewel iedereen het merk alleen wegens de superstrakke supercars kent moet je even weten dat Lamborghini ooit begon als een traktormerk. Mooie trivia voor in de kroeg. 

@backlink(208677)

De Urus heeft een 4.0 liter v8-motor met 650 pk en 850 Nm. Zodoende kan het 2.200 kilo wegende voertuig binnen 3,6 seconden op de honderd zitten en binnen 12,8 seconden naar de tweehonderd steven. 

'Het is een echte Lamborghini wanneer je kijkt naar het design, de performance, de dynamiek en de emotie.' aldus Lamborghini CEO Stefano Domenicali. In de lente van 2018 moet de Super-SUV op de markt komen. Ga er vanuit dat je ongeveer drie ton moet klaar hebben liggen mocht je er eentje willen aanschaffen. Wil je een bespoke-versie? Dan kan je die alvast hier bewerken.