De schrijvers van Game of Thrones werken aan drie Star Wars-films

De schrijvers van Game Of Thrones hebben hun volgende project te pakken: een nieuwe serie films binnen het Star Wars-universum.

got star wars

David Benioff en D.B. Weiss zijn verantwoordelijk voor het meer dan epische Game of Thrones. Natuurlijk hebben de twee geluk met rijk bronmateriaal van schrijver George R.R. Martin die de originele boeken schreef maar dat de twee scenarioschrijvers er zelf ook wat van kunnen bewijzen ze desondanks met de aanpassingen binnen de HBO-serie. En goed nieuws: het tweetal gaat aan een hele nieuwe Star Wars-saga werken.

@backlink(208787)

Dat Disney Star Wars als ultieme melkkoe ziet is inmiddels evident. Naast deeltje zeven, acht en negen verschijnt om het jaar een Star Wars Story, waarvan Solo (over Han Solo) de volgende is. Maar er komt dus nog een filmserie. 

Het enige dat nu bekend is, is dat het geen voortzetting van het Skywalker-verhaal wordt maar een compleet nieuw verhaal. Ondertussen werkt Disney ook nog aan een live-action serie dat een paradepaardje moet worden op het nog te lanceren streamingsplatform van het merk dat vooral bekend werd met sprookjes. Disney gaat naar verluidt de strijd aan met Netflix en Prime middels een eigen streamingsdienst. 

Benidoff en Weiss staan vooral bekend om hun complexe karakters, we hopen dat de nieuwe Star Wars-films dan ook a la GOT complexe politieke verhalen en diepgaande personages op het scherm tovert. 

Bron: Variety