Assen wil in 2021/22 Formule 1 organiseren

Alle Nederlandse Formule 1-fans wachten met smart op een Grand Prix in Nederland. Wat is er nou mooier dan Max Verstappen in eigen land te zien winnen?

formule 1 assen circuit

Sinds Max Verstappen in de koningsklasse van de autosport actief is, is er een ware Formule 1-koorts in ons land uitgebroken. Duizenden landgenoten reizen komend jaar weer af naar Spa en Hockenheim om de Red Bull-coureur live in actie te zien, waardoor er lange oranje-files staan op snelwegen in onze buurlanden.

@backlink(209395)

Assen

Als het aan het circuit Assen ligt hoeven Nederlandse Formule 1-liefhebbers over een aantal jaar niet meer zo ver met te reizen met de auto. Zij willen een Grand Prix in Drenthe. De directie van het circuit heeft de baan al laten testen door de internationale autosportbond FIA en kregen te horen dat het circuit van Assen - nu vooral bekend vanwege de jaarlijkse TT motorraces - zeker geschikt is voor de Formule 1 als er een paar kleine aanpassingen worden gedaan.

Zandvoort

Ook Zandvoort wil graag de grootste autosportklasse ter wereld naar zich toetrekken en uit een haalbaarheidsonderzoek is gebleken dat dit mogelijk is. Toch is er één probleem waarmee zowel Assen als Zandvoort rekening moeten houden. De directie van de Formule 1 (het Formula One Management) ziet liever nieuwe stratencircuits op de racekalender verschijnen. Zo worden Las Vegas, Miami en Kopenhagen al als mogelijke opties genoemd. Amsterdam en Rotterdam hebben eerder laten weten er geen trek in te hebben om snelle bolides door hun smalle straten te laten rijden. Miami is een prachtige locatie voor een race, maar zeg nou zelf, het strand van Zandvoort of het TT-circuit van Assen zijn toch nog veel mooier?

Bron: Panorama