Zet jij alles over jouw relatie op sociale media? Dat zegt wat over je zelfvertrouwen

Je hebt ANWB-koppels, koppels die je nooit ziet, koppels in open relaties en van die irritante social media koppels die echt alles posten. Die laatste variant moet zich zorgen maken.

sociale media stelletjes

Je komt met name op Instagram en Facebook om in de posts waarop stelletjes zo nodig moeten tonen wat ze met hun dag gedaan hebben, doen ze iets leuks? Dan zijn ze veel te trots, #couplegoals! 

@backlink(209643)

Irritante koppels op sociale media

De Australische site D'Marge vroeg aan een expert waarom stelletjes in godsnaam zo irritant op sociale media moeten zijn, wat maakt het ons immers uit dat je door een bos bent gaan wandelen met jullie hond of hoe gezellig jullie met een vliesdeken op de bank bivakkeren? Nou, het is eigenlijk heel simpel. Ze overcompenseren als een gek. Veel onzekerheid in de relatie zorgt er volgens expert Jennifer Douglas voor dat stellen op zoek gaan naar een publiek, aandacht en acceptatie. Het stel verlangt positieve aandacht om te bevestigen dat ze goed bezig zijn samen, want zelf kunnen ze niet tot dergelijke conclusies komen. 

Maar er is een andere kant

Aan de andere kant is er ook positief nieuws, zo blijkt namelijk dat fanatieke social media-stellen zich juist geen reet aantrekken van andermans mening en gewoon lekker doet waar ze zin in hebben. Dat is dan wel weer aardig, maar als het je toch geen bal kan schelen wat anderen van je denken waarom plaats je dan überhaupt wat op sociale media? Wij zijn geneigd theorie #1 te geloven dan dat zou slecht nieuws zijn voor dat ene stel dat we allemaal de godganse tijd op onze Facebookfeed voorbij zien komen. 

Bron: D'marge