Nooit genoeg van Nielson

Nielson: “Ik vind borsten wel echt magistraal, omdat mannen die niet hebben, tenzij je heel dik bent.”

nielson

Nielson jaagt al zijn dromen na. Verder droomt hij graag over topless vrouwen. Zelf heeft hij ook een droom: "Als eerste artiest in de nieuwe Kuip zou wel echt te gek zijn." Voorlopig zit Nielson niet stil: op 12 oktober verschijnt Diamant, het nieuwe album van Nielson, en op 9 november start zijn clubtour. Wat heeft hij verder voor ons in petto? 

Binnenkort verschijnt je nieuwe album: Diamant. Wat is het grootste verschil met je vorige album?

Het grootste verschil is dat ik mezelf opnieuw heb uitgevonden. Nadat ik in 2012 had meegedaan aan het eerste seizoen van De Beste Singer-Songwriter van Nederland stond mijn wereld op zijn kop. Iedereen wilde ineens iets van me. De trein waarin ik terecht was gekomen denderde vijf jaar door, waardoor ik een beetje uit het oog was verloren waarom ik muziek ben gaan maken. Ik wil namelijk mijn persoonlijke verhaal kwijt in mijn liedjes. Daarom heb ik een jaar lang geen nieuwe muziek gemaakt, ben getrouwd, heb een huis gekocht,heb mijn neus weer eens op verjaardagen laten zien en ben toen pas aan de slag gegaan voor dit nieuwe album.

Hoe kijk je terug op die jaren voor je creatieve sabbatical?

Dat was een leuke, maar ook een heel stressvolle periode. Mijn team probeerde mij wel te beschermen zodat ik niet te veel hooi op m’n vork zou nemen, maar we wilden ook stappen maken. Die balans is uiteindelijk toch een beetje doorgeslagen. Ik had soms zes of zeven optredens per weekend. Hoe the fuck houdt iemand dat vol? Dat lukt niet. Als ik er nu op terugkijk herinner ik me ook bijna niets meer van die jaren. Het is een grote roes. Daarom ben ik er even tussenuit geweest. Niet alleen om inspiratie op te doen, maar ook om weer even opnieuw te beginnen. Ik deed iets waarvan ik mijn hele leven had gedroomd, maar ik genoot er nog niet van. Dat doe ik nu wel.

Je hebt grote hits gehad met Beauty & de brains, Sexy als ik dans en Hoe. Is het dan niet heel verleidelijk om op de oude weg door te gaan?

Natuurlijk is het heel makkelijk om je te laten leiden door het succes en te proberen om een tweede Sexy als ik dans te maken – om het maar even heel zwart-wit te zeggen. Dat gebeurt veel in de muziekindustrie. Ik wil alleen over tien jaar kunnen zien dat ik niet het succes, maar mijn muzikale route heb gevolgd. Daarbij wilde ik de muziek wat meer laten matchen met de persoon die ik nu ben. Ik ben niet meer de naïeve en bleue jongen die Beauty & de brains speelde op een krukje in de hoop dat het wat zou worden. Ik ben nu een getrouwde man van 28 en heb een groot bedrijf met mensen die voor me werken. Daar hoort andere muziek bij.

Wat is het grootste nadeel van de roem?

Ik vind beroemd zijn iets heel geks. Als iemand naar me toekomt om een selfie te maken, vind ik dat nog steeds ongemakkelijk. Zodra mensen om een foto vragen zetten ze je op een voetstuk en is er meteen een kloof. Ik heb veel liever gewoon een leuk gesprek met iemand.

Benieuwd naar de overige zestien vragen? Kijk dan in Playboy van deze maand, of op Blendle.