Finally, Dry January is (bijna) voorbij! Zo ga jij het vieren.

Dikke tip: sla eerst ibuprofin in. Graag gedaan.

Finally, Dry January is (bijna) voorbij! Zo ga jij het vieren.

Godzijdank, we hebben het overleefd jongens: Dry January is BIJNA voorbij. Hulde voor de mensen die mee hebben gedaan (en het vol hebben gehouden), want mán wat duurde die maand lang. Niet alleen voor de mensen die hun glas bier hebben laten staan, maar ook voor de mensen die ineens met al die geheelonthouders (tegen wil en dank) in de kroeg zaten: “Vind er eigenlijk niet zo veel aan met een colaatje…” Blijf dan lekker thuis, sfeervergaller.

Geniet, maar zuip met maten

Natuurlijk is niet iederéén die meedeed ineens veranderd in een zure azijnpisser, en is het hartstikke goed voor je (lever) om eens een maandje het gerstenat te laten staan. Maar ik denk dat we het erover eens zijn dat het geen straf is dat we vanaf vanavond gewoon weer allemaal drinkebroers mogen zijn. Hoezee!

Dat heugelijke feit mogen we uiteraard niet stilletjes aan ons voorbij laten gaan, dus de hamvraag is: hoe (en waar) gaan we het vieren?

Dát zochten we voor je uit:

Start drankjaar 2020, Kopstootbar, Amsterdam

Move over, Oud & Nieuw, vanavond begint hier het nieuwe jaar pas écht. Vanaf 20:00 wordt de aftelklok gestart, en om klokslag twaalf vertrekt de baco-trein naar Nooitgenoeg- en Godzijdankwezijnerweerland. Kan je niet wachten tot middernacht? Geeft niks: vanaf 20:00 zijn er ieder uur diverse drankdeals. Tsja. Hopelijk heb je ibuprofin in huis.

De Grote Winterborrel, De Orangerie, Den Bosch

Hou je het liever wat chiquer? Puik plan, ouwe borrelaar. Ook aan jou is gedacht. Je moet er echter wel voor naar Brabant. Want daar vindt in de Orangerie van Den Bosch de Grote Winterborrel plaats. Prachtige locatie in een Rijksmonument, en bijkomend voordeel: het begint al om 18:00. Hoef je niet tot klokslag twaalf te wachten. Wel snel kaartjes scoren, want die gaan hard.

VroegZat, Luxor Live, Arnhem

Need we say more? Deze mensen snappen het. Jaja, we know: Dry January eindigt ‘officieel’ pas om middernacht. Maar zeg nou zelf, heb jij zin om vanaf 18:00 nog een aantal uur aan zelfkastijding te doen, zodat je pas om twaalf uur aan de zuip mag, met als enige resultaat een dikke kater en een vergalde zaterdag? Nee, natuurlijk niet. Daarom beginnen ze in Arnhem vroeg, zodat je ook op tijd je nest in kan. Is gewoon hartstikke slim, want die kater wordt sowieso al zwaar genoeg. 

Thuis van god los met Heinie's van de Ap

Of bij vrienden, de buren, je schoonouders… Kies je slachtoffers lekker zelf. Want met kratten pils voor een tientje in de Bonus kijk jij niet op een pijpje meer of minder. Slim gedaan hoor, Albert Heijn. 

Goodlife
  • iStock