Deze producten moet je nooit als glijmiddel gebruiken

Aardbeien met slagroom? Heel lekker, maar niet in de slaapkamer.

Deze producten moet je nooit als glijmiddel gebruiken

Glijmiddel is soms een redder in nood, en maakt de seks, tja, letterlijk wat minder stroef verlopen. Toch moeten sommige dingen echt niet als glijmiddel worden gebruikt. Vermijd deze smeersels als je opzoek bent naar de perfecte oplossing.

Slagroom

Tuurlijk, we kennen allemaal het scenario van aardbeien en slagroom en elkaar lekker insmeren. Maar echt: bewaar deze plakkerige troep voor op je ijscoupes. Slagroom dat zich een weg vindt naar je privé-gebieden is níet aan te raden. Als deze producten in een vagina terechtkomen, kunnen ze een verandering in de zuurbalans veroorzaken. Kortom: vaginale schimmels en infecties. Beter van niet.

Olie

Olijfolie, amandelolie en kokosolie (hoewel kokosolie volgens gynaecologen niet zeker is) zijn niet de beste glijmiddelen, omdat ze de effectiviteit van latexcondooms verminderen. Dat risico wil je niet lopen toch? Bovendien kunnen ze leiden tot een ophoping van bacteriën.

Vaseline

Vaseline is niet ideaal omdat het op olie gebaseerd is en dat, zoals we hierboven lazen, vermindert de kwaliteit van een latex condoom waardoor je meer risico loopt op SOA's en zwangerschap.

Baby-olie

Het ruikt heerlijk en is lekker zacht maar baby-olie is niet bedoeld als glijmiddel. Het is gemaakt van aardoliedestillaten, en die kunnen schade veroorzaken aan het vaginale weefsels. Dat wil je je lief niet aandoen. Dus koester die poes, hou op met huis-tuin-en-keukenoplossingen en koop gewoon een goedje dat bedoeld is voor tijdens de seks. Zoals, de naam zegt het al, glijmiddel.

Knowhow
  • Marie Claire
  • iStock