Mannen willen vaker en andere onzinverhalen over sex

Als we niet seksen dan praten we wel over sex. Ook lekker. Maar we lullen maar wat. Deze 6 mythes zijn je reinste onzin.

Mannen willen vaker en andere onzinverhalen over sex

BULLSHIT #1: MANNEN HEBBEN EEN HOGER LIBIDO

Mannen willen altijd sex en vrouwen hebben altijd hoofdpijn, toch? Klopt geen hol van. Onderzoekers uit Canada van de Universiteit van Toronto laten ons zien dat mannen vaak dénken dat hun partner maar één tot twee keer in de week zin heeft in sex, terwijl die vrouwen dat zelf eigenlijk niet genoeg vinden. Wel is het zo dat vrouwen ‘grilliger’ geil worden (of juist die geilheid weer kwijtraken). Voor mannen is de weg naar zin van A naar B, vrouwen zijn over het algemeen gevoeliger voor sfeer en andere omgevingsfactoren en ze zijn minder goed te sturen. Mannen zijn eigenlijk gewoon, eh, ja. Nogal simpel.

BULLSHIT #2: HOE GROTER DE SCHOENMAAT, HOE GROTER JE PIKMAAT

Goed nieuws voor de kabouters onder ons met schoenmaat 36,5 (aaaah lief), minder nieuws voor de grote vriendelijke reuzen die zijn gezegend met 54. Onderzoekers van de University College Londen hebben ein-de-lijk een van de grootste Fabels der Fabels doorgeprikt. Ze keken naar 104 mannen, noteerden hun penislengte (in uitgerekte toestand, detail dat je misschien niet wil weten, sorry) en keken naar hun schoenmaat. Lang verhaal kort: er is geen verband tussen de lengte van je pielemuis en je voeten. Dus.

BULLSHIT #3: VAN ALCOHOL KRIJG JE MEER ZIN IN SEX

Oké, na één sneu glaasje bier of wijn stroomt de moed door onze aderen en krijgen we misschien – in eerste instantie – zin in sex. Maar als puntje bij paaltje komt (of paaltje bij... Nou ja. Laat ook maar), dan wordt ’t ’m niet. Alcohol heeft een sterke negatieve invloed op je bloedtoevoer en zenuwstelsel. Gevolg: je voelt minder op de plekken waar je juist véél hoort te voelen als je bezig bent, waardoor de zin verdwijnt. Het enige feit is dus hier: van alcohol krijg je meer zin in alcohol. Cheers to that.

BULLSHIT #4: WIE VEEL SEX HEEFT HOEFT NIET TE SPORTEN

Ja sex is gezond; er komen fijne stofjes vrij en daar worden we blij van, holladiejee het leven is één groot feest. En ja: je verbrandt er calorieën mee. Maar voel je maar niet meteen een fitboy en reken je maar niet meteen caloriearm, want je verbrandt eigenlijk geen ene fuck met een goeie sekspartij. Wie een half uur goed rampetampt, verbrandt 80 tot 100 calorieën. Maar: de gemiddelde sekspartij duurt tussen de 10 en 14 minuten. Sneu.

BULLSHIT #5: MANNEN DENKEN ELKE 7 SECONDEN AAN SEX

We mochten wíllen dat we de tijd hadden om elke 7 seconden aan sex te denken. Dat zou betekenen dat je er dus 57.000 keer per dag (!!!) aan denkt (!!!!!!!!). Dan heb je toch amper tijd om het ook écht een keer te doen, of überhaupt iemand te vinden met wie je het kan doen? Amerikaans onderzoek klinkt plausibeler: daaruit blijkt dat mannen om de 42 minuten aan De Lekkerste Activiteit denken. Komt nog bij dat dat onderzoek onder mannelijke studenten werd gedaan. Juist: die hebben nog tijd om op hun studentenkamertje hun fantasie de vrije loop te laten waardoor hun pik vrijwel elk uur wel een keer in de hens staat. Maar wij volwassen mannen... Wij doen het waarschijnlijk met minder. Wij kennen onze verantwoordelijkheden. Ahum.

BULLSHIT #6: MANNEN GAAN VAKER VREEMD DAN VROUWEN

Last but zeker not least en laat dit aan alle vrouwen in je omgeving lezen. Het is tijd voor reputatiereparatie. We willen bij dezen massaal gerehabiliteerd worden. Ons geslacht moet worden gezuiverd. Mannen gaan niet – we herhalen níét – vaker vreemd dan vrouwen. Uit onderzoek van psychologen aan de Universiteit van Tilburg en de Universiteit Groningen, gepubliceerd in Psychological Science (en dan is het menens, hoor) blijkt dat mannen niet vaker de bloemetjes op de verkeerde plek met de verkeerde persoon buiten zetten dan vrouwen. Ook onderzoek uit 2015 van Indiana University laat zien dat vrouwen net zo vaak vreemdgaan als mannen: 20 procent van de respondenten gaf aan weleens buiten de pot te hebben gepiest. Dussssss.

Knowhow
  • iStock