VrijMiBo-cocktail: De Kingston Club

Tijd voor tiki! Deze familie tropische cocktails doen het altijd goed tijdens zomerse avonden. Denk aan de Mai Tai, de Z...

Tijd voor tiki! Deze familie tropische cocktails doen het altijd goed tijdens zomerse avonden. Denk aan de Mai Tai, de Zombie en de Rum Punch. De tiki-cocktail, die oorspronkelijk stamt uit de jaren dertig en twintig van de vorige eeuw, is weer in opmars. tiki-cocktails zijn herkenbaar wegens hun fruitige smaken, tropische vruchten en vaak het gebruik van rum. Daarnaast worden ze doorgaans geserveerd in tiki-glazen die gebaseerd zijn op de Hawaiiaanse, Haïtiaanse en de Maori cultuur.

Recept

- 45 ml Drambuie

- 45 ml Ananassap

- 15 ml Limoensap

- 1 Theelepel Fernet Branca

- 3 scheutjes Angostura bitters

- Aftoppen met Spa Rood

Schenk alle ingrediënten, behalve de Spa Rood, in een shaker met ijsblokjes en shake tot er condens verschijnt en de shaker ijskoud aanvoelt. Strain het geheel in een tiki of collinsglas en garneer met een ananaspartje. Cheers!