Geef ons een blikje bier en we zijn tevreden. Met Kerstmis mag het wel iets chiquer, dus zetten we er een lekker kippetje op.

BEERCAN CHICKEN RECEPT
• 1 kip
• 2 blikken bier
• 50 gram dry rub
• snufje gedroogde rozemarijn

Lees ook: Deze übermannelijke vleesgerechten doen ‘woensdag gehaktdag’ vergeten

Injecteer de kippen met bier in borst en dijen. Verwarm het bierblik op het vuur zodat het zeker goed verdampt als de kip erop zit. Wrijf ondertussen de kip volledig in met de kipmixrub. Als het bier bijna kookt in blik, schuif dan de kip erover. Trek de twee poten uit zodat ze samen met het bierblik een driepoot vormen op het rooster. Als de kip op het vuur staat, gooi dan regelmatig wat rozemarijn in het vuur voor een kruidige rooksmaak. Gaar de kip ongeveer één uur tot een kerntemperatuur van 70 graden Celsius voor de borst en 75 graden voor de dijen.

Dit recept en andere krokante kipcreaties vind je in KIP (begin 2017). €34,99 / terralannoo.nl/kip

Kip_Cover+rug.indd

 

Check ook deze videos en varianten


Laat een antwoord achter

Je e-mail adres wordt niet gepubliceerd.