Elon Musk brengt Tesla Model Y veel vroeger uit dan verwacht

Bij de aankondiging werd de Tesla Model Y gepland op 'eind 2020', maar Tesla zou Tesla niet zijn als ze zich ineens aan hun planning hielden. Nu echter wel in positieve zin: de Model Y wordt veel vroeger geleverd dan verwacht.

Tesla Model Y

Het is niet de eerste keer dat elektrische-autofabrikant Tesla zich niet aan zijn eigen planningen houdt. Een vervróeging met bijna een half jaar is echter nieuw. Toch is dat wat er met de vorig jaar aangekondigde Model Y gaat gebeuren, want de eerste bestellers hebben al bevestiging van de levering gekregen.

In januari meldde Tesla dat de productie van de Model Y zachtjesaan gestart was. Inmiddels loopt de bouw van de auto's kennelijk al zo goed dat ze kunnen worden uitgeleverd. De Model Y is de 'SUV' op basis van de Model 3 en deelt dus dezelfde techniek.

Vroege bestellers kregen volgens Electrek het volgende bericht:

Congratulations! Your Model Y is ready for delivery in March 2020.The next step for you is to confirm when you’re able to take delivery so we can ensure the best experience possible.Once you confirm your availability, we’ll send you an update in the coming days to notify you when you can log into your Tesla Account and complete any remaining steps such as financing or trade-in. Your Tesla Advisor will be available to answer any additional questions you may have.

Mail van Tesla

De gelukkigen kunnen op de site van Tesla een tijdslot aangeven waarop ze hun auto in ontvangst kunnen nemen. Handig! De eerste datum die aanklikbaar is, is 15 maart. Ja dat lees je goed: over ruim twee weken dus. Kleine kanttekening: dat geldt wel alleen voor Amerikanen. Het zal nog wel een aantal maanden duren voordat de eerste exemplaren in Europa geleverd worden. En dat zal ongetwijfeld niet zo'n stormloop opleveren als de Model 3 in december deed. De bijtellingsregels zijn immers niet zo vriendelijk meer voor de batterijmobielen.

Style
  • Autobahn.eu
  • Tesla