Playboy Advisor: hoe kom ik na de sex onder het geknuffel uit?

Hoe kom ik na de sex onder het geknuffel uit? Hoe kan het dat mijn penis groter is geworden na het sporten? Kan ik mijn ex jaloers maken met andere vrouwen? Playboy Advisor beantwoordt alle prangende lezersvragen.

Koppel in bed

Mijn ex en ik zijn kortgeleden uit elkaar gegaan. Omdat ik nog geen andere woning heb kunnen vinden, wonen we nog wel samen. Ik wil haar het liefst terugwinnen. Heeft het zin om haar met andere vrouwen jaloers te maken?

Colin R., Kerkrade

Jaloezie is een sterk gevoel.

Als je daarmee speelt, werkt het al snel averechts. Of ze gaat je haten, of ze begint een tegenoffensief. Zelfs als het werkt en jullie weer bij elkaar komen, zijn de problemen nog niet verdwenen. Haar jaloezie zal dan ook in jullie relatie een grotere rol gaan spelen. Toch nog maar snel een spoedafspraak inplannen met de makelaar.

Ik ben 22 kilo afgevallen door gezonder te eten en hard te lopen. Wat mij erg verbaasde, is dat mijn penis is gegroeid. Ik ben daar natuurlijk blij mee, maar volgens mijn vriendin ben ik nu te groot voor haar. Ze zegt dat het pijn doet als we sex hebben. Is er een manier waarop zij zich kan aanpassen aan mijn nieuwe grootte? En wat kan ik doen om haar daarbij te helpen?

Maarten H., Nieuwegein

Sporten en een beter dieet kunnen bijdragen aan een betere bloedcirculatie, wat zou kunnen leiden tot een stijvere (en dus grotere) erectie. Maar dat je penis gegroeid is, lijkt ons zeer onwaarschijnlijk. Wellicht ben je veel vet kwijtgeraakt rond je buik en liezen, waardoor je geen ‘sex bumper’ meer hebt die er eerder voor zorgde dat je niet met je gehele penis in je vriendin zat. Ons advies aan jou is om niet helemaal door te stoten, maar samen met je vriendin te experimenteren met standjes waarin zij bepaalt hoe diep je gaat. Een aangepaste missionaris waarbij zij haar benen bij elkaar houdt, geeft haar de volledige controle hierover. En vergeet natuurlijk ook de good ol’ cowgirl niet!

Ik heb al een paar jaar een vriendin en over mijn sexleven heb ik niets te klagen. Maar mijn vriendin wil na de sex altijd knuffelen en daar heb ik eigenlijk nooit zin in. Hoe kan ik daar onderuit komen zonder gelijk heel bot te lijken?

Geert H., Schiedam

Niet.

Nee joh, grapje. Maak het jezelf gewoon net zo makkelijk als tachtig procent van de mannen: val gewoon meteen in slaap na de sex. Mocht je vriendin boos worden, dan kun je het zelfs nog wetenschappelijk onderbouwen. Een overschot van het hormoon prolactine triggert de postcoïtale vermoeidheid. Dat zorgt ervoor dat je helemaal ontspannen bent en dus snel in slaap valt. Het kan altijd erger: maar liefst 48 procent van de mannen dommelt zelfs tijdens de daad een beetje weg – wat bij die geweldige sex van jullie natuurlijk ondenkbaar is.

Misschien ook voor jou:
Mannen willen vaker en andere onzinverhalen over sex
Knowhow
  • Damir Spanic via Unsplash