Zimra Geurts openhartig over gezondheid: 'Gaat weer slechter'

Zimra Geurts liet twee jaar geleden met spoed haar borstimplantaten verwijderen, omdat ze er ernstig ziek door werd.

Zimra Geurts

Jarenlang dacht Zimra dat ze een burn-out had. Ze bleek echter het zogeheten ASIA-syndroom, een auto-immuunziekte, te hebben. Een paar maanden nadat ze haar borstimplantaten liet verwijderen, geeft Zimra een update over haar gezondheid, maar helaas gaat het nog steeds niet goed met haar.

Kilo's verloren

Zimra verkeerde in kritieke toestand toen haar siliconen en borstimplantaten destijds werden verwijderd. De voormalig verslaggeefster deelde dit onlangs in een bericht op Instagram. Hierin vertelde ze dat het zelden voorkomt dat iemand in zo'n slecht verkerende staat een operatie ingaat. "Iedereen hield zijn hart vast", schreef Zimra op Instagram. Zimra had vervolgens nog een lange herstelperiode te gaan, en deelt nu via Instagram dat het helaas nog niet goed met haar gaat.

"Kleine update", begint ze haar bericht. "Afgelopen maanden ging het helaas weer wat slechter met me. Eten wil niet goed door mijn slokdarm, blijft steeds hangen en komt weer gezellig terug naar boven. Hierdoor ben ik in twee maanden tijd tien kilo afgevallen. Wat weer zorgt voor minder energie, dus dat was niet goed." Wel benadrukt ze dat het overgeven de afgelopen weken iets minder is geworden. "Ik probeer de problemen met maagzuur en mijn slokdarm een beetje onder controle te krijgen."

Belangrijke boodschap

Zimra deelt vervolgens twee foto's op haar Instagram. Op één van de foto's showt ze haar huidige shape, aangezien ze zoveel kilo's verloor. Blij is ze er in ieder geval niet mee, aangezien dit figuur haar doet herinneren aan haar verleden. "De foto rechts is een gewicht waar ik in het verleden al veel vaker op heb gezeten voor fotoshoots, en dat werd altijd enorm toegejuicht. Je kreeg dan te horen 'wat zie je er goed uit, helemaal mooi slank, supersexy!' Maar ik deed mijn lichaam er alleen maar pijn mee om er zo uit te zien", vertelt ze.

Bij haar persoonlijke bericht wil ze een belangrijke boodschap met haar volgers delen. "Ik denk dat ieder mens zijn of haar lichaam het beste kent en weet hoe je bent gebouwd, hoe je lichaam er in goede gezondheid uit hoort te zien", legt ze uit. "Ben je van jezelf erg slank gebouwd, prachtig! Ben je van jezelf wat wijder in de heupen en voller gebouwd, prachtig! Maar omarm je lichaam zoals die is en houd ervan, zoals die is, want er bestaat niet één vorm die ideaal is, dat hele ideaalbeeld is een hele grote slechte grap, wat zoveel kapot maakt. Jij bent al ideaal zoals je bent en daar moet je smoorverliefd op worden."

Women
  • BrunoPress, Instagram