Met deze tips kies je de juiste boxershort

Zo maak je altijd de juiste keus bij het zoeken naar ondergoed.

Met deze tips kies je de juiste boxershort

Nederlanders zijn echte online shoppers. Sinds de coronacrisis kopen we met zijn allen nog meer via het internet dan ervoor. Uit onderzoek van Ruigrok NetPanel blijkt dat de meerderheid van de mensen in Nederland verwacht dit na de pandemie ook nog te gaan doen. Gelukkig kun je tegenwoordig écht alles online shoppen.

Wanneer je van plan bent om ook online je ondergoed te scoren, is het handig om te weten welk ondergoed echt bij je past. Het shoppen van bijvoorbeeld boxershorts is veel eenvoudiger (en leuker!) wanneer je weet waar je naar op zoek moet gaan. In dit artikel lees je daarom enkele tips waarmee je binnen no time de juiste boxershort(s) kunt scoren, zonder dat je daarvoor naar een fysieke winkel hoeft te gaan.

Kies de goede maat voor je boxershort

Als eerst is het uiteraard van groot belang om voor de juiste maat te gaan. De meeste mannen weten ongeveer wel welke maat boxershorts ze hebben. Toch blijkt in de praktijk dat de maat vaak net even anders is. Zo lopen er best wat heren rond met ondergoed dat te strak zit of met een boxershort die net te wijd zit. Een te kleine boxershort knelt de boel af, terwijl een te wijde onderbroek ervoor zorgt dat er te weinig ondersteuning is. Gelukkig kun je op een hele simpele manier de maat van je boxershort berekenen. Het enige wat je nodig hebt, is een meetlint en je eigen lichaam. Meet de omtrek van je buik en kijk aan de hand van de onderstaande gegevens welke maat boxershort bij je past.

Kijk naar het model boxershort

Natuurlijk is de maat niet het enige onderdeel dat ervoor zorgt of een boxershort wel of niet lekker zit. Zo zijn er verschillende soorten modellen boxershorts die je aan kunt schaffen. Het belangrijkste hierbij is om voor een model te gaan dat goed bij je lichaam past en dat lekker zit. Zo heb je de keuze uit strakkere slips, boxershorts met korte en lange pijpjes en wijdere boxershorts. Mannen met gespierde bovenbenen kunnen het beste gaan voor een strakke slip, zoals een Calvin Klein boxershort of een boxershort met langere pijpjes. Dit soort onderbroeken zakken bij mannen met deze bouw het minst snel af.

Beschik je over slanke of gemiddelde bovenbenen? Dan is een boxershort met korte pijpjes een echte aanrader. Met zo'n model heb je het hoogste draagcomfort. Wanneer je een buikje hebt is het goed om te gaan voor een boxershort met een redelijk lage taille. Daarmee zorg je ervoor dat de rand niet omslaat wanneer je aan het bewegen bent. Veel mannen kopen een willekeurig model als ze voor een boxershort gaan. De meesten hebben dan ook verschillende soorten modellen in hun kledingkast liggen. Toch kan het dus zeker helpen wanneer je voor een model gaat dat echt bij je lichaam past. Onthoud hierbij dat een boxershort ongeveer tweederde van je bovenbeen moet beslaan voor de perfecte lengte.

Let ook op het materiaal van een boxershort

Tot slot is het belangrijk om op het materiaal te letten waarvan de boxershort gemaakt is. Steeds vaker kiezen mannen vanwege het grote draagcomfort voor een katoenen onderbroek. Zo is een Calvin Klein boxershort bijvoorbeeld vaak gemaakt van katoen, wat een van de redenen is waarom dit merk zo populair is. Naast het draagcomfort is katoen ademend en voelt de stof lekker warm aan. Het enige nadeel van katoen is dat het de vorm kan verliezen. Gelukkig zijn er heel wat katoenen boxershorts die gemaakt zijn van elastisch katoen waarbij de vorm van de boxershort mooi blijft. Let daar dus goed op in je zoektocht naar een fijne boxershort.

Naast katoen kun je kiezen voor een boxershort die gemaakt is van een synthetische stof zoals viscose en microfiber. In eerste instantie denk je bij synthetisch misschien aan een stof die heel warm is en waarin je snel gaat zweten. Dat valt gelukkig enorm mee. Sterker nog: synthetische stoffen voelen juist koel aan, waardoor dit materiaal erg in trek is bij sporters. Ook slijten boxershorts van dergelijke stoffen minder snel. Toch slot zien we steeds vaker boxershorts van andere materialen, zoals bamboe of het luxe micromodal. Kijk goed naar welke stof jij het fijnst vindt zitten: misschien is dat een Calvin Klein boxershort van katoen of een onderbroek van viscose of micromodal.

Knowhow
  • Unsplash